Jeśli PC-et wykrywa urządzenie to zostaw je podłączone na dłuższy czas czy zacznie ładować baterię, jeśli tak to być może Twoja ładowarka się spaliła.
Jeśli PC-et wykrywa urządzenie to zostaw je podłączone na dłuższy czas czy zacznie ładować baterię, jeśli tak to być może Twoja ładowarka się spaliła.
NIE ODPISUJE NA WIADOMOŚCI PRYWATNE NA FORUM!!!
Kontakt WYŁĄCZNIE mailowy lub PIN!!!
[Żeby zobaczyć link musisz być zalogowany na forum ]
7290 Najlepszy z Najlepszych 4.0.2.35 chwilowo odpoczywa
PLAYBOOK 32GB 1.0.8.6067
BOLD 9900 7.0.0.503 w serwisiie
TORCH 9800 6.0.0.600 BIS T-Mobile
TORCH 9860 7.1.0.190 BIS T-Mobile
BOLD 9780 black 6.0.0.723 BIS Play, white 6.0.0.576 BIS T-Mobile
BOLD 9650 6.0.0.280 na testach
9000>9520>9700>9100>9810 sprzedane
Jeśli leżakowanie nie pomoże, to zrób tak jak w FAQ upgrade bez baterii (kiedy nie jest wykrywany przez komputer) pomaga w większości wypadków. Jak nadal nie pomoże to może być już gorzej... Jednakże powinno, mi też czasem BB padał tak po prostu... Dioda świeci?
Cały dzień leżał bez baterii i nic, na noc podpiąłem go do ładowania i też nic nie dało.
Komp go nie wykrywa i co najgorsze dioda się nie zapalakaszana.
Z tego co zauważyłem to przy podłączeniu bez baterii do kompa z głośnika słychać pstryknięcie, to samo przy włożeniu baterii do terminala.
Przy podpięciu do kompa albo ładowarki z włożoną baterią słychać sporo cichsze jakby świergotanie, które trwa ok 5 sek jest coraz cichsze i milknie.
Wymiana baterii. Miałem to samo.
BlackBerry 9000 Bold + microSD 8GB
Vendor ID: 179
BIS: brak (jak na razie)
Nie no jeśli nawet jak podłączy BB bez baterii to ten nie daje znaku to coś nie tego.. Kurcze, no mi już nic nie przychodzi do głowy jak określenie "martwy" Wipe probowałeś? Jakis reload OSa?
W sumie nie pomyślałem pisząc poprzedni post. Ja miałem dokładnie to samo, nawet po podłączeniu bez baterii nie dawał znaków życia. Myślę tak jak Jazux, że reload OS powinien pomóc.
Ja miałem dziwną sytuację - najpierw stało mi się to samo co Tobie i po kupnie nowej baterii ożył. Gdzieś po jakiś dwóch tygodniach (już na nowym OS'ie) pomyślałem, że spróbuje odpalić BB na starej baterii. Okazało się że poszło! Teraz cały czas użytkuje go na tej samej, dołączonej w zestawie, bo po prostu jakoś lepiej trzyma (druga też jest oryginalna)![]()
BlackBerry 9000 Bold + microSD 8GB
Vendor ID: 179
BIS: brak (jak na razie)
"martwy"... Jazux ... odpukuje w niemalowane...
Wipe... no ale jak skoro nie wykrywa go komp... i to samo co do OSa.
Wojtku czy Tobie też nie wykrywał go komp? Jak to dokładnie było... padł... kupiłeś nową baterię i już po prostu działał? Czy może coś jeszcze z nim robiłeś?
Jeśli ktoś z Wrocławia ma baterie z bolda to byłbym bardzo wdzięczny za pożyczenie na próbę przed zakupem nowej.
Ostatnio edytowane przez pawel3385 ; 17-08-10 o 13:23
Jeśli ktoś z Wrocławia ma baterie do Bolda i mógłby ją pożyczyć do sprawdzenia mojego terminalu to proszę o kontakt.
Naprawdę nie ma nikogo kto mógłby pomóc?
Orientujecie się czy we Wrocławiu jest jakiś sklep/serwis GSM, który nie boi się Blackberry i na widok Bolda nie wybałuszy gałow ze zdziwienia?