Untitled 1

Biały Bold 9900

Strona 17 z 17 PierwszyPierwszy ... 7151617
Pokaż wyniki od 161 do 170 z 170
    Zaawansowany
    Ostrzeżenia
    0
    Mieszka w
    Bielsko-Biała
    PIN
    2600caf4
    Model BlackBerry
    9800
    BIS/BES
    BES Plus
    BlackBerry OS
    6

Domyślnie

Cytat Napisał marek216 Zobacz post
    Jeśli już to gwarant ma najczęściej 28 dni roboczych, kolejny zapis w większości gwarancji: czas ten może się wydłużyć w przypadku konieczności sprowadzenia części.
    czas wymagany na naprawę bądź wymianę nie jest określony w ustawie. spotkałem się z informacja od dystrybutora ze termin wymagany no czas realizacji naprawy gwarancyjnej to 36 dni roboczych. z tego co wiem określony jest tylko czas na podanie działania. czyli... czy wymieniają czy naprawiają. jeśli poszkodowany jest klientem prywatnym to ja zalecam telefon do uokiku w sprawie konsultacji. sprawa jest dosyć ciężka gdyż nie zawsze czas reklamacji zależy od sprzedawcy końcowego.

Zaawansowany Avatar Maison
    Ostrzeżenia
    0
    Mieszka w
    Legionowo
    PIN
    284D0849
    Model BlackBerry
    9900
    BIS/BES
    BIS Play
    BlackBerry OS
    7.1.0.998

Domyślnie

Pani w UOKiK powiedziała mi, że jeśli od momentu wysłania telefonu sprzedawcy minął już miesiąc i nic, to muszę napisać pismo z żądaniem zwrotu naprawionego telefonu albo gotówki.

Powiedziała też że dni kalendarzowe, nie robocze. Tak samo jak sprzedawca ma 14 dni kalendarzowych na rozpatrzenie reklamacji.

---------- Post added at 14:11 ---------- Previous post was at 14:07 ----------

Cytat Napisał severa Zobacz post
    nie zawsze czas reklamacji zależy od sprzedawcy końcowego.
    Taaaaa, zwłaszcza kiedy sprzedawca nie ma pojęcia jak odesłać telefon do serwisu, ponieważ nie ma żadnej umowy z żadnym serwisem.

---------- Post added at 14:18 ---------- Previous post was at 14:11 ----------

Cytat Napisał marek216 Zobacz post
    Nie ma takiej opcji - inna sprawa, że nawet jeśli taka strona istnieje musisz znać numer RMA
    Nie prawda. W SBE wystarczy podać nr IMEI, ale to w SBE.
    Ostatnio edytowane przez Maison ; 08-02-12 o 14:09
    8520 [BIS T-Mobile] I 9300 I 2 x 9900 [BIS Play] I 9520 Storm 2 [RtvEuroAgd z dystrybucji AB S.A. Wrocław]

Zaawansowany
    Ostrzeżenia
    0
    Mieszka w
    Bielsko-Biała
    PIN
    2600caf4
    Model BlackBerry
    9800
    BIS/BES
    BES Plus
    BlackBerry OS
    6

Domyślnie

Cytat Napisał Maison Zobacz post
    Pani w UOKiK powiedziała mi, że jeśli od momentu wysłania telefonu sprzedawcy minął już miesiąc i nic, to muszę napisać pismo z żądaniem zwrotu naprawionego telefonu albo gotówki.

Powiedziała też że dni kalendarzowe, nie robocze. Tak samo jak sprzedawca ma 14 dni kalendarzowych na rozpatrzenie reklamacji.
    a powiedziała co to jest rozpatrzenie?? z tego co wiem jest to informacja czy reklamacja jest przyjęta czy nie.

co do sprzedawcy... no to faktycznie trafił ci się amator i kupiłeś nie z polskiej dystrybucji. z polskiej dystrybucji wysyła się do dystrybutora i tam już się tym zajmują.

Nowy
    Ostrzeżenia
    0
    Model BlackBerry
    9300
    BIS/BES
    Nie wiem
    BlackBerry OS
    BRAK

Domyślnie

Witam!

Mam problem z moim BB 9300, który przestał się ładować.
    Oczywiście sprawdzałem ładowarkę - jest ok, wydaje mi się, że problem leży w gnieździe ładowania, jakieś styki, luty wewnątrz...
    Oddałem telefon do serwisu na gwarancję, po jakimś czasie otrzymałem odpowiedz (serwis S.B.E Polska) iż jest to uszkodzenie mechaniczne.
    Nie zgadzam się jednak z tym, dbałem o telefon, ani razu nie upadł, zero rys itd.
    Mało tego za naprawę odpłatną zażądali sobie 1200 PLN, co jest dla mnie skandaliczną ceną, która przewyższa dwa razy wartość telefonu.

Teraz moje pytanie - Co mam teraz zrobić? Jest szansa na jakieś odwołanie? Miał już ktoś podobny problem?
    Oczywiście będę próbował rozmawiać z nimi, ale gdyby jednak nic nie pomogło jakie mogą być koszta naprawy na własną rękę, jeżeli to tylko kwestia zlutowanie wejścia?

Pozdrawiam!

PlayBook Avatar tranzystor82
    Ostrzeżenia
    0
    Mieszka w
    Lublin, PL
    PIN
    28d28fa4
    Model BlackBerry
    9900
    BIS/BES
    BIS Play
    BlackBerry OS
    7.1.0.342

Domyślnie

Być może dbałeś ale czasem się zdarza że człowiek nie zauważy, a pamiętasz czy był wykrywany przez komputer po wpięciu kabla USB, jeśli nie to całkiem możliwe że naderwane zostało gniazdo i stąd właśnie taka opinia.

W dobrych serwisach robią dokumentacje fotograficzną dla klienta i podsyłają na @ wraz z wyceną i diagnozą.
    Poproś o taką dokumentację, ewentualnie dokładną ekspertyzę lecz ta może być płatna.
    A wiedz że to nie jest autoryzowany serwis BlackBerry.

Zaawansowany
    Ostrzeżenia
    0
    Mieszka w
    Bielsko-Biała
    PIN
    2600caf4
    Model BlackBerry
    9800
    BIS/BES
    BES Plus
    BlackBerry OS
    6

Domyślnie

Cytat Napisał kancik Zobacz post
    Witam!

Mam problem z moim BB 9300, który przestał się ładować.
    Oczywiście sprawdzałem ładowarkę - jest ok, wydaje mi się, że problem leży w gnieździe ładowania, jakieś styki, luty wewnątrz...
    Oddałem telefon do serwisu na gwarancję, po jakimś czasie otrzymałem odpowiedz (serwis S.B.E Polska) iż jest to uszkodzenie mechaniczne.
    Nie zgadzam się jednak z tym, dbałem o telefon, ani razu nie upadł, zero rys itd.
    Mało tego za naprawę odpłatną zażądali sobie 1200 PLN, co jest dla mnie skandaliczną ceną, która przewyższa dwa razy wartość telefonu.

Teraz moje pytanie - Co mam teraz zrobić? Jest szansa na jakieś odwołanie? Miał już ktoś podobny problem?
    Oczywiście będę próbował rozmawiać z nimi, ale gdyby jednak nic nie pomogło jakie mogą być koszta naprawy na własną rękę, jeżeli to tylko kwestia zlutowanie wejścia?

Pozdrawiam!
    Jeśli twoje usb rusza się w środku, lata z góry na dół to jest bardzo prawdopodobne że terminal nie musiał upaść. wystarczy wpychanie na siłę ładowarki. jeśli nie widać uszkodzeń mechanicznych to ja zalecam telefon do uokik.

Nowy
    Ostrzeżenia
    0
    Model BlackBerry
    9300
    BIS/BES
    Nie wiem
    BlackBerry OS
    BRAK

Domyślnie

Przez komputer też nie był wykrywany... Napisałem do nich o bardziej szczegółową informację na temat uszkodzenia.
    Miałem wiele telefonów i w żadnym nie zdarzyła mi się taka sytuacja, taką czynność jak ładowanie, podłączanie do komputera wykonuje przynajmniej kilka razy w tygodniu i to nie możliwe żeby od takiej zwykłej codziennej czynności się to zdarzyło. Jeżeli tak był to musiała być to wada telefonu. Już sam nie wiem jak to interpretować...
    Co do serwisu, to reklamacje złożyłem w salonie Orange, przesyłka do serwisu oni się zajęli mi pozostało wyjaśnianie sprawy z nimi...

serwis elektroniki
    Ostrzeżenia
    0
    PIN
    212c4f36
    Model BlackBerry
    9000
    BIS/BES
    BIS Orange
    BlackBerry OS
    5.0.0.1036

Domyślnie

Jeśli gniazdo się rusza to jest to usterka mechaniczna. Niestety serwis nie wie i nie ma możliwości dochodzenia jak doszło do uszkodzenia.
    Naprawa poza gwarancją nie powinna przekraczać 70-100 zł z nowym gniazdem i ew. naprawą ścieżek.

W UOKiK taka sprawa jest przegrana właśnie z powodu niemożliwości udowodnienia przez klienta że to nie on zawinił. Widoczne jest uszkodzenie mechaniczne i tyle, to jest niepodważalne.
    Serwis elektroniki.
    [Żeby zobaczyć link musisz być zalogowany na forum ] - naprawa pogwarancyjna terminali BlackBerry.

Zaawansowany
    Ostrzeżenia
    0
    Mieszka w
    Bielsko-Biała
    PIN
    2600caf4
    Model BlackBerry
    9800
    BIS/BES
    BES Plus
    BlackBerry OS
    6

Domyślnie

Przez komputer też nie był wykrywany... Napisałem do nich o bardziej szczegółową informację na temat uszkodzenia.
    Miałem wiele telefonów i w żadnym nie zdarzyła mi się taka sytuacja, taką czynność jak ładowanie, podłączanie do komputera wykonuje przynajmniej kilka razy w tygodniu i to nie możliwe żeby od takiej zwykłej codziennej czynności się to zdarzyło. Jeżeli tak był to musiała być to wada telefonu. Już sam nie wiem jak to interpretować...
    Co do serwisu, to reklamacje złożyłem w salonie Orange, przesyłka do serwisu oni się zajęli mi pozostało wyjaśnianie sprawy z nimi...
    gniazdo ładowania można uszkodzić nawet kiedy terminal jest ładowany i spada na ziemię. lekkie uderzenie w końcówkę od ładowarki może rozwalić usb.
    co do uokik. jeśli masz zdjęcia terminala przez wysłaniem do serwisu na których widać że terminal jest nie uszkodzony a od nich dostaniesz inne z widocznym uszkodzeniem to już jest poważna sprawa.

Zaawansowany Avatar Maison
    Ostrzeżenia
    0
    Mieszka w
    Legionowo
    PIN
    284D0849
    Model BlackBerry
    9900
    BIS/BES
    BIS Play
    BlackBerry OS
    7.1.0.998

Domyślnie

Witam!

1200 PLN, co jest dla mnie skandaliczną ceną, która przewyższa dwa razy wartość telefonu.
    w bbsklep kosztuje 1099zł
    8520 [BIS T-Mobile] I 9300 I 2 x 9900 [BIS Play] I 9520 Storm 2 [RtvEuroAgd z dystrybucji AB S.A. Wrocław]