Untitled 1

Biały Bold 9900

Strona 1 z 9 123 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 85
    Zaawansowany
    Ostrzeżenia
    0
    Mieszka w
    Warszawa
    Model BlackBerry
    8800
    BIS/BES
    BES Orange
    BlackBerry OS
    nie wiem

Domyślnie Karty "turbo sim" zamiast zdejmowania simlock'a

Poniżej opisany sposób może ułatwić simlocka w odwiecznej walce człowiek vs operator.
    Nie trzeba obecnie zdejmować simlocka żeby korzystać z telefonu z blokadą simlock. Zaletą jest brak jakiejkolwiek ingerencji w telefon, a co za tym idzie nie stracimy gwarancji i nie ma ryzyka. Wada to niższa cena przy sprzedaży urządzenia innemu użytkownikowi – pomimo tego że Ty możesz korzystać z telefonu – urządzenie faktycznie ma blokadę, co obniża jego wartość i uniwersalność.
    Sposób: kupujemy kartę „turbo sim” albo „ultra sim”. Najszybciej na naszym rodzimym allegro. Oto kilka przykładów:
    [Żeby zobaczyć link musisz być zalogowany na forum ]
    Bardzo istotne! Przed zakupem musisz sprawdzić czy na liście telefonów z którymi pracuje karta danego sprzedawcy znajduje się Twój terminal. Nie wszystkie modele blackberry działają ze wszystkimi tego typu, więc jeśli sprzedawca nie testował z Twoim modelem, to odpuść sobie i poświęć kwadrans więcej na szukanie. Część kart wspiera 8700, ale 8707 już nie itp.
    Telefon zaloguje się do sieci jakby był w roamingu. Nie będziesz narażony na opłaty. Operator świadczy usługi na terenie kraju, a komunikat na wyświetlaczu to skutek „oszukiwania” urządzenia, a tym samym simlocka.
    Aby stosować to rozwiązanie należy odrobinę przyciąć kartę sim(dla użytkowników dual sim będzie to bułka z masłem). Karty są na tyle cienkie, że mieszczą się do wąskiego slotu urządzenia Blackberry.
    Pamiętaj, aby sprawdzić czy w ustawieniach urządzenia nie zablokowałeś działania usługi blackberry gdy będziesz w roamingu.

Pozdrawiam
    Marcin
    Urządzenie blackberry bez usługi blackberry to jak kobieta bez piersi

VIP Avatar alien125
    Ostrzeżenia
    0
    Mieszka w
    Bydgoszcz
    Model BlackBerry
    9000
    BIS/BES
    BRAK
    BlackBerry OS
    5.0.0.1079

Domyślnie

Wszystko pięknie wygląda w teorii natomiast rzeczywistość okazuje się okrutna. Jestem posiadaczem karty TORNADOSIM od kilku dni. Korzystam z BB 8100 (Vodafone UK) w sieci HEYAH i co pewien czas występuje spory problem, który się objawia tym, że sieć macierzysta obmawia dostępu dla mojej karty sim. Telefon widzi kartę i z nią współpracuje ale zasięg tylko "SOS". Problem ten rozwiązuję poprzez przełożenie karty sim do innego telefonu baz simlocka(lub z simlockiem ery) i gdy karta się zaloguje w sieci mogę ją z powrotem włożyć do BB. Problem ten występuje średnio raz dziennie. Moja metoda mimo że skutkuje jest dosyć uciążliwa. Ponadto karta "tornado" blokuje mi dostęp do GPRS'a(tego nie udało mi się rozwiązać)...Na razie to tyle..

EDIT

Wszystko da się rozwiązać. Aby pod kreseczkami zasięgu pojawiło się "edge" lub "gprs" należy zalogować kartę w telefonie obsługującym te standardy. Po włożeniu z powrotem naszej karty sim jeżynka także wykorzystuje w pełni możliwości łącza :}

EDIT 2

Dodam jeszcze info o Tornadzie ale już nie moim tylko kumpla. Więc jego T-SIM działa poprawnie jeśli karta SIM z jaką współpracuje ma włączony PIN, jeśli nie ma to BB ją odrzuca. Chyba już nic mnie nie zdziwi jeśli chodzi o ten wynalazek.
    BB 9000 - v5.0.0.1079 <-> BB 8707v [Żeby zobaczyć link musisz być zalogowany na forum ]

Początkujący Avatar orestesapc
    Ostrzeżenia
    0
    Mieszka w
    Lublin
    PIN
    212846c6
    Model BlackBerry
    8900
    BIS/BES
    BIS Play
    BlackBerry OS
    5.0.0.681

Domyślnie

alien125, zapłaciłeś za tego tornado sima pewnie od 30 do 50zł w tej cenie zmazałbyś sim locka z vodafone uk. Wiem, że problemem jest paypal nie wszyscy mają kredytowe albo debetowe które są przez pp obsługiwane, ale lepiej to niż mieć takie problemy.
    Sam się o tym przekonałem na alfa x-sim

Zaawansowany
    Ostrzeżenia
    0
    Mieszka w
    Warszawa
    Model BlackBerry
    8800
    BIS/BES
    BES Orange
    BlackBerry OS
    nie wiem

Domyślnie

Prosze wiec o informacje, jaka karte kupiles. Pozbieramy kilka przypadkow kart ktore dzialaja z konkretnymi modelami paletek, a takze te negatywne - ktorych kart nie mozna kupowac, bo z urzadzeniami RIMu nie chca wspolpracowac.
    Jesli moge prosic daj inf czy wedlug informacji podanej przez producenta ta karta wspiera urzadzenie ktore masz. No wiesz, jesli sprzedawca nie wymienil paletki jako dzialajacej, to tak moze byc, a inni uzytkownicy dostana przestroge. Jesli natomiast sprzedawca twierdzi, ze powinno smigac, do albo oszust, albo zaden sprzedawca pozbieram komentarze do kupy i bedzie porzadne FAQ.
    Urządzenie blackberry bez usługi blackberry to jak kobieta bez piersi

VIP Avatar alien125
    Ostrzeżenia
    0
    Mieszka w
    Bydgoszcz
    Model BlackBerry
    9000
    BIS/BES
    BRAK
    BlackBerry OS
    5.0.0.1079

Domyślnie

orestesapc, wiem to ale chciałem przetestować dla własnej wiedzy i dobra ludzkości.

Więc karta nie charakteryzuje się niczym szczególnym. Jest czarna z białym napisem "tornado".8 pinów po jednej stronie, 8 po drugiej. Kupiona na allegro od gościa z Irlandii, który twierdzi że producent podaje serie 8xxx jako kompatybilną. Z rozmowy ze sprzedawcą dowiedziałem się że nie testował ich osobiście i odniosłem wrażenie, że nie posiada zbyt dużej wiedzy na temat tych kart. Jeśli mi się uda odczytać to podam oznaczenia scalaka przylutowanego na tej karcie. Jeśli są jakieś jeszcze cechy charakterystyczne to proszę pisać, a ja je z pewnością podam.

EDIT

Wiec na scalaku widnieje:

F300
    D6M3
    804+
    (o ile mnie oczy nie mylą)
    BB 9000 - v5.0.0.1079 <-> BB 8707v [Żeby zobaczyć link musisz być zalogowany na forum ]

Początkujący Avatar orestesapc
    Ostrzeżenia
    0
    Mieszka w
    Lublin
    PIN
    212846c6
    Model BlackBerry
    8900
    BIS/BES
    BIS Play
    BlackBerry OS
    5.0.0.681

Domyślnie

moja karta nazywa się no key x-sim przynajmniej tak ją nazwał sprzedawca
    w opisie aukcji było, że na pewno działa na 8100, jednak w drodze kontaktu ze sprzedawcą dowiedziałem się, że działa na którymś modelu z serii 87xx
    tzn sprzedawca nie potrafił rozróznić czy to 8700 czy 8707
    że miałem obydwa więc zakupiłem
    na 8707 w ogóle nie działało
    na 8700 roaming i nie dochodzące smsy, w ogóle a nie po jakimś czasie jak tutaj ktoś odpisywał
    zbyt długo nie testowalem bo mimo zabiegów sytuacja się nie zmieniała. więc niue wiem czy po 2 czy trzech dniach stan nie uległ by poprawie czy pogorszeniu.

Początkujący
    Ostrzeżenia
    0
    Mieszka w
    Wrocław
    PIN
    -
    Model BlackBerry
    brak
    BIS/BES
    BRAK
    BlackBerry OS
    -

Domyślnie

Jak widac w sygnaturce tez mam Tornado, defakto tego samego co alien125.

Tez kilka razy mialem problemem z autoryzacja w sieci, tez wkladam SIM'a do telefonu bez simlocka (z lockiem na moja siec), zeby zlapal zasieg i przekladam spowrotem do BB.

Tylko, ze ja bez problemu lapie GPRS i EDGE ;]

Pozdrawiam.
    Piję tylko Żołądkową, palę tylko Marlboro - zdejm kapelusz ...

Noko83
    Guest

Domyślnie

Czy ktoś z forumowiczów próbował już karty Universal sim - sprzedawca twierdzi, że programuje kartę do danego typu telefonu lub też sami możemy to zrobić w domowym zaciszu za pomocą czytnika kart:
    Proszę o opinie ponieważ zastanawiam się nad kupnem

Nowy
    Ostrzeżenia
    0
    Mieszka w
    Rybnik
    PIN
    1234
    Model BlackBerry
    8100
    BIS/BES
    BRAK
    BlackBerry OS
    4.6.0.266

Domyślnie

Cytat Napisał Noko83
    Czy ktoś z forumowiczów próbował już karty Universal sim - sprzedawca twierdzi, że programuje kartę do danego typu telefonu lub też sami możemy to zrobić w domowym zaciszu za pomocą czytnika kart:
    Proszę o opinie ponieważ zastanawiam się nad kupnem
    Ja zamówiłem chociaż nie wiem czy na tej aukcji akurat i czekam na dostawę jak dojdzie dam znać jak działa na moim 7130V simlock Vodafone Holand .
    Pozdrawiam.

[ Dodano: 2008-06-14, 11:59 ]
    Witam karta Universal SIM doszła zamontowana i ... działa !!! jak na razie bez problemu .
    Połączenia przychodzące i wychodzące OK , SMS w obie strony OK ! nie wiesza się , nie opóźnia itp.
    nie testowałem jeszcze wszystkiego ale wygląda że będzie dobrze
    Pozdrawiam.

Nowy
    Ostrzeżenia
    0
    Model BlackBerry
    8320
    BIS/BES
    BRAK
    BlackBerry OS
    4.5.0

Domyślnie