Telefon kupiłem od znajomego, a on brał telefony z orange na firmę w polsce. Myślisz, że mogą mi coś pomoc??
Telefon kupiłem od znajomego, a on brał telefony z orange na firmę w polsce. Myślisz, że mogą mi coś pomoc??
Jeżeli od zakupu nie mineły jeszcze 2 lata...
Potrzebujesz tylko dowodu zakupu... Ksero chyba starczy...
Wsadziłem do tego telefonu inną kartę orange POP i wykrywa mi normalnie edge, stwierdziłem ze moja karta sim jest zepsuta, wymieniłem ją w salonie na nową i niestety to też nie pomogło, nie mam pojęcia co mogę jeszcze zrobić żeby to działało. Poproszę o pomoc bo już nie mam do tego siły...
Witam.
Mam Blackberry Curve 8520 od września. Od wczoraj, nie wiem jak, zmienił mi się zasięg z edge na GSM, przez to nie mogę wysyłać smsów. Jak można to zamienić albo co zrobić żeby transmisje działały?
Uzupełnij profil o soft.
Dzwoniłaś do operatora czy czasem nie ma awarii BTS (nadajnik)?
Jeśli nie jesteś w zasięgu siecie edge, tylko w zaś. GSM - nie ma żadnego problemu z wysyłaniem sms'ów. Jeśli już to problem leży po stronie opa, albo numer centrum sms jest nie poprawny. Sprawdź w telefonie. uzupełnij OS.
Próbowałaś wyciągnać baterie na 30 sek?
8520 - 5.0.0.681
9700 - 6.0.0.723
DM 6.1
pobiję temat i problem.
Po pół roku bezproblemowego użytkowania problem wrócił - egde zmieniło się na gsm i sms nie wyśle. Co z tym zrobić? Ostatnim razem po wielu przekleństwach i niepotrzebnych nerwach problem sam się ulotnił... ale czy nie można tego jakoś naprawić?
Baterie wyciągałam, ustawienia sprawdzałam, czyściłam bezpiecznie.. ogólnie rzecz ujmując chyba zrobiłam wszystko co znalazłam w internecie..
Może po prostu nie znajdujesz się w zasięgu edge, może coś z kartą sim jest nie tak... jeśli problem był i powraca, to gwarancja..
8520 - 5.0.0.681
9700 - 6.0.0.723
DM 6.1
Można by się pokusić o upgrade softu...
A czy czasem nie używasz usług operatora Ery albo Orange?
Z tego co pojawiają się informacje na forum trwają jakieś prace techniczne z nadajnikami tych operatorów.
Można też przedzwonić do operatora i wypytać czy to faktycznie jest powód usterki czy należy go szukać w BB.
@CzarnyRafal ma rację jeśli chodzi o BTSy i różne prace zakłócające poprawną pracę terminali np. w okolicach Oleśnicy jest BTS na którym nie działa transmisja danych mimo że mam 3G albo EDGE. Taki stan obserwuję od dość dawna.
8900 - 5.0.0.1067
8520 - 5.0.0.1067