Noko83, u mnie w 8310 w 4.5 też nie ma w tym pliku rzeczy, które można usunąć... niestety.
Czyli pewnie znowu braki w sofcie 4.5 beta ( zarówno dla 8800 jaki i 8310 ), ach mogła by już wyjść prawidłowa wersja 4.5![]()
Witam, mały offtopic, otóż wydzieliłem te parę postów z wątku Mapy (w Aplikacjach), poświęconemu planom miast Polski itp. ponieważ dotyczą tematu aplikacji Blackberry Maps i zawierają przy okazji tutorial jak uwidocznić tę aplikację na niektórych terminalach.
i komus udalo sie przywrocic BB Maps w sofcie 4.5?
mi również zniknęły mapy z jeżynki, jak wejde w opcje zaawansowane to w mapach mam : usługa domyślna BRAK
Napisał ruli
Czy już ktoś może wie co usunąć z softów powyżej 4.5, gdzie nie ma co usunąć ? Chętnie odblokowałbym mapy![]()
BlackBerry 9900 Bold - OS v7.1.0.391 (BIS Orange)
BlackBerry 9700 Bold - OS v6.0.0.723 (BIS Orange)
BlackBerry 7290 - OS v4.1.0.377 (BIS T-Mobile)
BlackBerry 8520 Curve - OS v5.0.0.1075
BlackBerry 8100 Pearl - OS v4.5.0.188
BlackBerry od 2004
moze gdyby wgrac jakis niebrandowany soft...
Chyba mam taki.... To najnowsza wersja nawet beta...
BlackBerry 9900 Bold - OS v7.1.0.391 (BIS Orange)
BlackBerry 9700 Bold - OS v6.0.0.723 (BIS Orange)
BlackBerry 7290 - OS v4.1.0.377 (BIS T-Mobile)
BlackBerry 8520 Curve - OS v5.0.0.1075
BlackBerry 8100 Pearl - OS v4.5.0.188
BlackBerry od 2004
Udało mi się uruchomić BlackBerry Maps na OS 4.5.0.81. Rozwiązanie w języku angielskim znajduje się na stronie [Żeby zobaczyć link musisz być zalogowany na forum ]
Oto ono:
1. Usuwamy zainstalowane mapy BB z naszego terminala
2. Pobieramy na PC archiwum z mapami ze strony [Żeby zobaczyć link musisz być zalogowany na forum ]
3. Rozpakowujemy archiwum i zmieniamy nazwę pliku lbs_template.alx na lbs.alx. Kopiujemy wszystkie pliki arkiwum (w tym zawartość folderu Java) do folderu z aktualnym OS (C:\Program Files\Common Files\Research In Motion\Shared\Loader Files\...) nadpisując istniejące pliki
4. Uruchamiamy apploader i instalujemy mapy na urządzeniu
Voila!
więc takNapisał ruli
po pierwsze mapy nie są zablokowane.
po drugie wraz z softem 4.5 wymagają wpisu w rejestrze usług.
w moim wypadku urchomienie bbmaps to byla kwestia wejscia do bis plusa i klikniecia rejestry usług i wyslij rejestry uslug.
w efekcie w opcje -> opcje zaawansowane -> mapy
znalazl sie wpis uslugadomyslna: Blackberry Maps - EU
neistety mapy wymagaja supportu po stronie operatora na poziomie apn blackberry.net
pokomtel (PLUS) udostepnia te usluge, nie wiem jak jest z innymi