Untitled 1

Biały Bold 9900

Pokaż wyniki od 1 do 5 z 5

Temat: Pamięć RAM

Zaawansowany Avatar Alexander
    Ostrzeżenia
    0
    Mieszka w
    Warszawa
    PIN
    Model BlackBerry
    9900
    BIS/BES
    BIS Orange
    BlackBerry OS
    7.1.0.402

Domyślnie Pamięć RAM

Założyłem ten temat, ponieważ chciałbym aby "wyjadacze" tego forum uporządkowali mi i zapewne wielu użytkownikom informacje odnośnie pamięci RAM na naszych ukochanych Blackberry.

Z mojej strony nasuwa się kilka pytań odnośnie właśnie tego zagadnienia, na które to pytania nie znalazłem jednoznacznej odpowiedzi w innych tematach.

1. Czy zainstalowane aplikacje ale nie uruchomione wpływają na szybkość działania samych urządzeń?
    2. Czy Blackberry działa szybciej jeśli nie jest "upchane" w tej pamięci urządzenia(poświęconej aplikacjom) wiele programów, tylko zainstalowane kilka podstawowych(Twitter, pogodynka, okresowo informator o mistrzostwach w Afryce, F1)?
    3. Czy użycie narzędzi do czyszczenia pamięci np. takich jakimi dysponuje Fixmo Tolls daje efekt zbliżony do restartu samego terminala?
    4. Czy wyłączenie i ponowne włączenie(bez usuwania baterii) może dać efekt zbliżony do klasycznego rebootingu?
    5. Czy w jakikolwiek sposób podnosi wydajność terminala instalacja prog. typu memorybooster itp.? Czy podnosi na tyle żeby były warte swojej ceny, bo jeżeli mają przynieść skutki zbliżone do zastosowania reboot'u to odpowiedź nasuwa się sama.
    6. Czy samo pozamykanie działających w tle aplikacji poprawia wydajność terminala, czy należy dokonać restartu lub odczekać chwilę aż pamięć wróci do zbliżonego poziomu jak przed użytkowaniem dodatkowych programów?
    7. Czy stopień naładowania akumulatora wpływa na wydajność samych terminali?

To wszystko co mi na tę chwilę przyszło do głowy...
    * wiem że Appworld jest "pamieciożerną" aplikacją i nie należy oczekiwać od niego najwyższej wydajności, szczególnie przy słabym zasięgu sieci.

VIP Avatar piotrekxxl
    Ostrzeżenia
    0
    Mieszka w
    W-wa
    PIN
    28e60c7f
    Model BlackBerry
    9900
    BIS/BES
    BIS Orange
    BlackBerry OS
    7.1.0.318

Domyślnie

Cytat Napisał Alexander Zobacz post
    7. Czy stopień naładowania akumulatora wpływa na wydajność samych terminali?
    u mnie w 9000 nie zauwazam roznicy czy mam 90% czy 10%

4. Czy wyłączenie i ponowne włączenie(bez usuwania baterii) może dać efekt zbliżony do klasycznego rebootingu?
    samo wylaczenie nie zwalnia pamieci. Mozesz zreszta samemu to sprawdzic

1. Czy zainstalowane aplikacje ale nie uruchomione wpływają na szybkość działania samych urządzeń?
    to zalezy ile masz tych aplikacji. Jesli na tyle duzo, ze masz malo pamieci w terminalu to czesciowo go spowalnia.

---------- Post added at 09:28 ---------- Previous post was at 09:24 ----------

6. Czy samo pozamykanie działających w tle aplikacji poprawia wydajność terminala
    Teoretycznie tak, ale BB dziala na tyle sprawnie - jak wiesz - ze jedyne co odczuwam przy aplikacjach w tle to szybsze zuzycie baterii. Predkosc dzialania pozostaje w dalszym ciagu na funkcjonalnym poziomie

---------- Post added at 09:29 ---------- Previous post was at 09:28 ----------

Model BlackBerry 9520
    btw, jestes kolejna osoba, ktora uparcie twierdzila, ze tylko 9000 , a tu widze zmiany...
    9900 rzecz jasna
    9700 na 6
    8820 w szufladzie
    +
    klasyka przez duze K BlackBerry 7290

Zaawansowany Avatar Alexander
    Ostrzeżenia
    0
    Mieszka w
    Warszawa
    PIN
    Model BlackBerry
    9900
    BIS/BES
    BIS Orange
    BlackBerry OS
    7.1.0.402

Domyślnie

Cytat Napisał piotrekxxl Zobacz post
    btw, jestes kolejna osoba, ktora uparcie twierdzila, ze tylko 9000 , a tu widze zmiany...

Ja byłem miłośnikiem 9000 ale świat idzie do przodu i teraz stoję przed wyborem czy 9520, czy 9700 i szczerze mówiąc to mam huśtawkę nastrojów. Raz jestem całym sercem za 9520, ale znowuż przychodzi mi na myśl fizyczna klawiatura i(cytując "pewnego" redaktora) to blackberry'owskie coś w 9700. Osobiście uważam, że to bardzo trudny wybór bo oba terminale są znakomite, z(w chwili obecnej) lekkim wskazaniem na 9520

Nowy
    Ostrzeżenia
    0
    Mieszka w
    Londyn
    Model BlackBerry
    8520
    BIS/BES
    Inne
    BlackBerry OS
    5.2.0.104

Domyślnie

Czy Blackberry działa szybciej jeśli nie jest "upchane" w tej pamięci urządzenia(poświęconej aplikacjom)
    .
    Witaj z tego co sie orientuje pamiec RAM nie jest poswiecona zainstalowanym aplikacom tylko aplikacjom dzialajacym pozdrawiam

Moderator Avatar Markowski72
    Ostrzeżenia
    0
    Mieszka w
    Mikołów
    PIN
    28DB2ECE
    Model BlackBerry
    9360
    BIS/BES
    BIS Play
    BlackBerry OS
    7.1.0.336

Domyślnie

Cytat Napisał vakt.morket Zobacz post
    Witaj z tego co sie orientuje
    Będziesz teraz odpowiadał na wszystkie maile sprzed dwóch lat ?
    BB 9360 @ 7.1.0.336+microSD 8GB+BIS Play
    BB 9780 @ 6.0.0.723+microSD 8GB+BIS/BES Orange
    BB 9860 @ 7.1.0.342+
    microSD 8GB+
    BIS T-mobile
    BB 9700 @ 6.0.0.723 - SPRZEDAM!

Ponad 70 GB najnowszego softu dla BB (OS'y, DM'y): [Żeby zobaczyć link musisz być zalogowany na forum ]. Hasło do zasobów w moim profilu.