witam,
niestety w rejestrze nie mogę znaleźć katalogu Policy manager, przeszukałem wszystkie podkatalogi i nic. Czy mam stworzyć tski katalog? czy wrzucicluzem do HKEY_CURRENT_USER\Software\Research In Motion\BlackBerry?
Z góry dzięki za pomoc
witam,
niestety w rejestrze nie mogę znaleźć katalogu Policy manager, przeszukałem wszystkie podkatalogi i nic. Czy mam stworzyć tski katalog? czy wrzucicluzem do HKEY_CURRENT_USER\Software\Research In Motion\BlackBerry?
Z góry dzięki za pomoc
Chyba jest to wina Desktop Managera 6, bo mam dokladnie ten sam problem co kolega wyzej.
Ja zrobiłem to tak:
1. Kopia zapasowa w DM.
2. Start> Uruchom... CMD (czyli wiersz polecenia)
3. Przechodzimy do folderu Apploader wpisując:
cd c:\program files\common files\research in motion\apploader
4.Wykonujemy RTF poleceniem:
loader.exe/resettofactory
Czekamy... na terminalu wyswietla sie wiping i postęp.
5. Przywracamy kopię zapasową.
Metoda usuwa IT Policy i kłódkę z firewalla.
Powinna działać na OS 4.5 i wyższym. Sprawdzona na Bold 9700 z OS 5.0.0.656
Zrobiłem jak jest napisane w pierwszym poście, ale wpis: Orange Java ITP Root nie zniknął.
Jeśli o to chodzi, bo innego wpisu z "ITP" w nazwie nie mam.
Na innych forach jako GraphicsBerry
Witam,
Pisze w tym watku gdyz moj problem sie z tym laczy. Chce zrobic upgrade mojego BB. Mam na nim ITP i z tego co sie dowiedzialem, moge to zrobic tylko i wylacznie wysylajac BB do centrali do dzialu IT i oni to zrobia.
Moje pytanie brzmi, czy jest mozliwosc upgradu do nowszego OS bez sciagania ITP ?
Zrobilem wszytsko zgodnie z pierwszym postem zamieszczonym w tym watku, tylko dochodze do momentu gdy podpinam BB do laptopa, on sie laczy z DM i wyskakuje odblokuj urzadzenie BlackBerry musze wpisac haslo, ktorego niestety nie znam ?
Czy ktos moze mi w tym temacie pomoc ?
Pozdrawiam,
Serdeczne dzięki!Ja zrobiłem to tak:
1. Kopia zapasowa w DM.
2. Start> Uruchom... CMD (czyli wiersz polecenia)
3. Przechodzimy do folderu Apploader wpisując:
cd c:\program files\common files\research in motion\apploader
4.Wykonujemy RTF poleceniem:
loader.exe/resettofactory
Czekamy... na terminalu wyswietla sie wiping i postęp.
5. Przywracamy kopię zapasową.
Metoda usuwa IT Policy i kłódkę z firewalla.
Powinna działać na OS 4.5 i wyższym. Sprawdzona na Bold 9700 z OS 5.0.0.656
Sposób jest rewelacyjny i działa. Po BESie zostało IT Policy i Hasło z kłódką - aktualizowałem soft, wielokrotny wipe, dopiero Twoje rozwiązanie pomogło.
Jeszcze raz dziękuje i pozdrawiam
Kuba
Ostatnio edytowane przez comptonek ; 30-11-10 o 03:41 Powód: cytat
Początkujące fanatyk BB
Witam,
a co jeśli nie mam
5. zagłębiamy się w lokalizację: HKEY_CURRENT_USER\Software\Research In Motion\BlackBerry\Policy manager. ??
Wideo instrukcje dla wszystkich zielonych użytkowników: [Żeby zobaczyć link musisz być zalogowany na forum ]
NIE ODPISUJE NA WIADOMOŚCI PRYWATNE NA FORUM!!!
Kontakt WYŁĄCZNIE mailowy lub Y!Messenger - [Żeby zobaczyć link musisz być zalogowany na forum ] lub PIN.
PROSZĘ CZYTAĆ DOKŁADNIE - WSZYSTKIE WIADOMOŚCI NA FORUM SĄ IGNOROWANE PRZEZE MNIE I NIE DODAJE DO ZNAJOMYCH!!!
-------------------------------------------------------
9900 - BIS orange, 7.1.0.190
9700 - BIS T-m.pl. 6.0.0.668
tak, mam zainstalowany. ja pitole :/