Untitled 1

Biały Bold 9900

Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 22
    Początkujący Avatar jarjar82
    Ostrzeżenia
    0
    Mieszka w
    Bielsko- B.
    Model BlackBerry
    9700
    BIS/BES
    BIS Orange
    BlackBerry OS
    6.0.0.650

Domyślnie Brak GPS ...Bluetooth...brak dostepu do uworzenia kont mailowych

Witam
    Wczoraj nasza firma otrzymała nowe smartphony ...wybór dyrekcji padł na BB 9700 miało byc wszystko a nie ma nic (( nasze zniechecenie wynika raczej z nieznajomości urządzenia....więc zwracam sie do szanownych fachowców obeznanych w świecie BB o kilka wskazówek ( i bardzo prosze nie odsyłać do FAQ czy innych działów bo od wczoraj siedzimy tu na stronce i nie bardzo możemy to wdrożyć w życie)

Moduł GPS ukryty w ustawieniach zaawansowanych (dlaczego nie ma ikonki w gł menu) czy wymagane jest pobranie jakiegoś klienta czy innej aplikacji gdzie są mapy ????

Bluetooth po włączeniu ...i nadaniu statusu widzialności dla innych urządzeń nie odbiera zdjęć ani innych plików

teraz bardzo istotna sprawa ...nowe konta mailowe ....fa dokładnie firmowe konto i prywatne np Onetowskie

według broszury BISA Orange by skonfigurować konto /konta trzeba wejść na stronę [Żeby zobaczyć link musisz być zalogowany na forum ] ....no i tu jest problem bo po wybraniu w przeglądarce w/w adresu pojawia sie komunikat brak dostępu do sieci spróbuj ponownie (dodam ze inne strony śmigają....no może za wyjątkiem facebooka....dziwna wybiorczość )

Pytań jest dużo więcej ale to sa sprawy najistotniejsze ((

Bardzo proszę o wyrozumiałość i cierpliwość a przede wszystkim za wskazówki jak uruchomić powyższe aplikacje

MaraSS
    Guest

Domyślnie

Kto czyta nie błądzi, odpowiedzi na wszystkie Twoje pytania znajdują się w dziale FAQ
    Cytat Napisał jarjar82 Zobacz post
    według broszury BISA Orange by skonfigurować konto /konta trzeba wejść na stronę [Żeby zobaczyć link musisz być zalogowany na forum ] ....no i tu jest problem bo po wybraniu w przeglądarce w/w adresu pojawia sie komunikat brak dostępu do sieci spróbuj ponownie (dodam ze inne strony śmigają....no może za wyjątkiem facebooka....dziwna wybiorczość )
    Nie wiem jak inni, ale ja zawsze otwieram tą stronę na PC

Ostrzeżenia
    0
    Mieszka w
    Bielsko- B.
    Model BlackBerry
    9700
    BIS/BES
    BIS Orange
    BlackBerry OS
    6.0.0.650

Domyślnie

MaraSS a jakże my również ale od razu pojawił się monit o tym iż urządzenie (tudzież laptop ) nie jest zarejestrowane (( Prosze nie każ mi czytac ponownie FAQ ....ehhh jestem w pracy do tego od jutra urlop przed własnym weselem i masa spraw do załatwienia ....cholercia tel powinien działać po uruchomieniu a nie bawić sie w odkrywanie ameryki .....no nic moze ktoś inny bedzie chciał pomóc to odpisze w miare łapatologicznie

ps2505
    Guest

Domyślnie

Nie wyświetla sie strona [Żeby zobaczyć link musisz być zalogowany na forum ] czy nie działa „Utwórz nowe konto”? jeśli to drugie to dzwoń na *600 do orange w 5 minut poprawią to ich wina.

Ostrzeżenia
    0
    Mieszka w
    Bielsko- B.
    Model BlackBerry
    9700
    BIS/BES
    BIS Orange
    BlackBerry OS
    6.0.0.650

Domyślnie

przez przeglądarkę w BB w ogole nie mogę wejść na ta str ( a przez kompa stacjonarnego po wpisaniu PIN i IMEI monituje ż eurządzenie wymaga rejestracji.....dokopałem sie do ocpcji/opcje zaawansowane/ tablica routingu hosta i przesłałem te 5 pozycji do rejestracji...na co przyszły potwierdzenia smsem

MaraSS
    Guest

Domyślnie

wpisaniu PIN i IMEI monituje ż eurządzenie wymaga rejestracji.....
    W Orange czasami tak jest, zadzwoń do konsultanta i poproś o "ręczne" zarejestrowanie terminala.

VIP Avatar wlochaty
    Ostrzeżenia
    0
    Model BlackBerry
    9xxx
    BIS/BES
    BIS T-Mobile
    BlackBerry OS
    7.1

Domyślnie

Bluetooth po włączeniu ...i nadaniu statusu widzialności dla innych urządzeń nie odbiera zdjęć ani innych plików
    I ty mówisz, że czytałeś FAQ - proszę cię, nie nabijaj sobie na początku minusowych punktów.

Koledzy - czemu przez na około instruujecie kolege jarjar82?
    Jarjar82 - najpierw zobacz czy masz aktywny BIS (czy masz dużymi literami napis GPRS, EDGE lub 3G wraz z ikonką BB - kolo zasięgu). Nic nie piszesz o tym, czy masz takie literki to pytam.

Jeśli nie to wymagany jest restart. Jeśli nie ma dalej tego napisu to trzeba dzwonić na BOK.

Cytat Napisał MaraSS Zobacz post
    W Orange czasami tak jest, zadzwoń do konsultanta i poproś o "ręczne" zarejestrowanie terminala.
    Tu słuszna uwaga - czasem trzeba użyć konsultanta do aktywacji.

Strona BISowa z Orange chodzi.
    Moduł GPS ukryty w ustawieniach zaawansowanych (dlaczego nie ma ikonki w gł menu) czy wymagane jest pobranie jakiegoś klienta czy innej aplikacji gdzie są mapy ????
    A to po co potrzebne? Ustaw na włączone i będzie działać.
    Ostatnio edytowane przez wlochaty ; 23-06-10 o 19:05

Ostrzeżenia
    0
    Mieszka w
    Bielsko- B.
    Model BlackBerry
    9700
    BIS/BES
    BIS Orange
    BlackBerry OS
    6.0.0.650

Domyślnie

sorry za moja dezorientacje w temacie (( stres przed weselny mnie ogarnia ......i co raz mniej czasu ...a juz w ogóle na zabawę nowym gadżetem ((

Dziś na spokojnie zadzwoniłem na nr *800 i pan operator poprowadził mnie jak przedszkolanka przedszkolaka )) net juz działa ...całą sprawę mocno pogmatwał fakt iż to była przesiadka z ERY na ORANGE z zachowaniem nr starego operatora....net znikł .....w zakładce TCP/IP musiałem ustawić APN i wpisać 3x hasło internet.... Później twardy reset ..czyli wyciągniecie baterii ....net wrócił...lecz tak jak wspominaliście bez inf o tym ze nie mogę zarejestrować urządzania mógłbym tak bawić sie do śmierci bo ORANGE musiał coś tam pozmieniać u siebie :/

GPS też sie znalazł SMS na nr 6284 i NAVI EXPERT pod metka ORANGE pojawił sie w głównym meni )))

Szkoda że umknęła mi sprawa tego Bluetootha ...do tej pory nie wiem co źle robię ((( mp3 jpg nic a nic nie chce przejsć ((

Panowie to pytanie pewnie was juz całkiem załamie nad moja os ale czy jest jakiś klient pocztowy na BB tak bym mógł widzieć np skrzynke ONETOWSKĄ wg standardowego okna ....jak na razie maile mam w katalog wiadomości razem z smsami i innym badziewiem .....

Redaktor Avatar fism
    Ostrzeżenia
    0
    Mieszka w
    Wrocław
    Model BlackBerry
    9900
    BIS/BES
    BIS Orange
    BlackBerry OS
    7.1

Domyślnie

Panowie to pytanie pewnie was juz całkiem załamie nad moja os ale czy jest jakiś klient pocztowy na BB tak bym mógł widzieć np skrzynke ONETOWSKĄ wg standardowego okna ....jak na razie maile mam w katalog wiadomości razem z smsami i innym badziewiem .....
    Wiadomości - Opcje - Ustawienia listy głównej wiadomości i wybierz co ma wpadać do głównej, a co ma wpadać tylko do swojej "ikonki".
    [Żeby zobaczyć link musisz być zalogowany na forum ] - [Żeby zobaczyć link musisz być zalogowany na forum ] | [Żeby zobaczyć link musisz być zalogowany na forum ] | [Żeby zobaczyć link musisz być zalogowany na forum ]
    Nie odpisuję na PW.

Ostrzeżenia
    0
    Mieszka w
    Bielsko- B.
    Model BlackBerry
    9700
    BIS/BES
    BIS Orange
    BlackBerry OS
    6.0.0.650

Domyślnie

ufff już po weselu i po wakacjach....)) teraz mam więcej czasu by rozgryźć BB

... a propos wakacji ( wg wskazówek operatora ORANGE wyłączyłem obsługę pobierania danych podczas roamingu zreszta całkiem wyłączyłem sieć GSM ... w hotelu był swobodny dostęp do sieci WI FI ale nic z tego (( nie potrafiłem przeglądać stron WWW przez WIFI :/ ...udało mi sie połączyć z siecią ale przeglądarka dalej swoje (

..na lotnisku BB nie potrafił pobrać adresu IP z free WI FI .....

Szczerze to jestem zszokowany obsługa tego ustrojstwa ..nic nie jest intuicyjne ....takie pseudo zabawki jak Samsung Monte lub wave śmigały aż miło :/ do tego sam je ustawiałem dziewczyną z naszego kochanego kraju ....

....totalnie rozbił mnie fakt odkrycia sposobu na przesłanie fotek bluetoothem ))))) masakra samo włączenie .... skojarzenie ....uwierzytelnienie...uwidocznienie.... to nic ....bo jeszcze trzeba wejść w katalog mediów i tam w dyskretnym menu zgodzić się na odbiór plików %( szoook nim cokolwiek sie zrobi na tym cudzie techniki to trzeba spędzić połowe dnia w tysiącu rożnych zakładek !!! :/