a masz jeżynkę obok 3G albo EGDGE dużymi literami?
a masz jeżynkę obok 3G albo EGDGE dużymi literami?
Oczywiście że mam jeżynę i 3G
Powiem więcej, nie jestem lamerem jeżeli chodzi o BB, to mój 8 terminal, jak pisałem wcześniej miałem terminal w Plusie.
Problem leży ewidentnie po stronie operatora PLAY który nie radzi sobie ze wsparciem dla usługi BIS
Powiem więcej, wczoraj zrobiłem eksperyment
Włożyłem kartę SIM kolegi, który ma numer w PLAY ale tzw. biznesowy klient
Proszę sobie wyobrazić, ten jak twierdzi PLAY zablokowany terminal udało się na tym SIMie ZAREJESTROWAĆ i ODPALIĆ BISa !!!
Mało tego, po włożeniu mojego SIMA BIS działał dalej bez problemu !!!
A teraz uwaga, wielki finał
otóż na drugi dzień rano ktoś w PLAY usunął mi konto !!! i wywalił tę usługę
teraz jak chcę się zarejestrować mam dla odmiany taki komunikat :
Nie można utworzyć konta:
Tej czynności nie można wykonać za pośrednictwem przeglądarki w komputerze. Aby utworzyć konto, użyj aplikacji konfiguracji konta e-mail w smartfonie BlackBerry®
Czy ktoś mi może wytłumaczyć o co w tym wszystkim chodzi??????
Ostatnio edytowane przez Operator ; 15-12-11 o 19:24
Chodzi o to, że zarządzać można tylko z telefonu?
Ew. Jeżeli utworzysz sobie login można zalogować się też ze strony (login o ile pamiętam, też tworzy się z telefonu).
I nie chodzi mi tu bynajmniej o konto pocztowe play.blackberry.com tylko o specjalny login i hasło do konta BlackBerry
hej, ja używam Bis w Play i jest ok.
jednak faktycznie z przrestrowaniem terminala jest problem nie tylko w play, polecam spacer do salonu firmowego i oby był ktoś kto używa bb to może ci pomóc, mam na myśli ze będzie wiedział do jakiego działu to zgłosić. Oczywiście nie jest to gwarancja ale warto spróbować
witam zakupiłem ostatnio bb9800 na a. i chcac go zarejstrowac w play wlaczylem sobie ta usluge na play24 , przyszedl sms ze urzadzenie zostało zarejestrowane w sieci bezprzewodowej. Jest znaczek 3G EDGE drukowanymi literami wchodze na fb app world przegladarke pobiera mi dane z Transmisja danych w APN blackberry.net . sprawdzone w polaczeniach na play24. a problem jest taki . wchodze na strone [Żeby zobaczyć link musisz być zalogowany na forum ] wpisuje PIn i imei. wyskakuje komunikat: Nie można utworzyć konta:
Istnieje już konto dla tego urządzenia BlackBerry®. Proszę się zalogować albo nawiązać
kontakt z playmobile pod numerem telefonu *600 / (+48) 790 600 600 - klient biznesowy
*500 / (+48) 790 500 500 - klient indywidualny lub adresem e-mail [Żeby zobaczyć link musisz być zalogowany na forum ]
- klient biznesowy [Żeby zobaczyć link musisz być zalogowany na forum ] - klient indywidualny
ZADZWONILEM TAM PRZEDWCZORAJ i pani powiedziala ze bedzie sie kontaktowac co sie dzieje bo moze cos jest nie tak w play. do tej pory nie oddzwonili. probowalem wlaczyc i wylaczyc usluge bb jescze raz ale dalej to samo. Miałem tydzień temu blackberry 9630 i normalnie wszystko poszlo elegancko! działało wszystko dobrze i na tym samym numerze. Wie ktoś co powinienem zrobić?
[Żeby zobaczyć link musisz być zalogowany na forum ] probuje dac przypomnij haslo wpisujac PIN mojego modelu i wyskakuje komunikat Wysłanie Twojego hasła do urządzenia BlackBerry powiodło się. A mi nic nie przychodzi na telefon.
W telefonie probuje zarejestrowac konto email ale wpisuje haslo i nazwe uzytkowanika i pisze ze nieprawidlowa. Moze nie pamietam.. nie wiem juz co robic
Prosze o pomoc pozdrawiam![]()
Po 1. popraw soft w opisie.
Po 2. popraw albo usuń PIN ze swojego profilu.
Po 3.aby zalogować się do play.bb podajesz login do konta i hasło adres mail to zupełnie inna bajka.
no to pomoze ktos?
A czy w ogóle zakładałeś wcześniej konto na play.bb?
Czy korzystałeś tylko z BB.