Untitled 1

Biały Bold 9900

Strona 1 z 13 12311 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 125
    Początkujący
    Ostrzeżenia
    0
    Mieszka w
    łódź
    Model BlackBerry
    8310

Domyślnie Jak wyrejestrować terminal z usługi BlackBerry ?

Hey,może ktoś mi pomoże..
    kupiłem blackberry 8300 półroku temu,od faceta który sprwadzał telefony z niemiec chyba z t-mobile jak na to wygląda..telefon dostałem cały w foli nowy zapakowany itd...działa dobrze i nie mam wogóle problemów, tylko chciałem teraz zdjac simlocka i założyć sobie w orange żeby mieć tą usługe z BIS, ale jak wpisywałem np w erze swoj pin itd zeby zalozyc konto to wyskakiwalo ze ten terminal jest juz zarejestrowany gdzies indziej cos takiego,,, i co mam teraz zrobic? jak musze wyrejestrowac swojego terminala zeby zalozyc swoje nowe konto??!! pomozcie...prosze...troche dziwne skoro telefon byl cały nowy....

pozdrawiam i dziekuje za pomoc

Noko83
    Guest

Domyślnie

Witam.

Temat wielokrotnie był poruszany na forum, jeżeli twój nr pin telefonu jest zarejestrowany u jednego operatora to nie możesz go zarejestrować u kolejnego ( terminal mimo tego, że jest nowy może byc przypisany do jakiegoś OPA ). Jeżeli dobrze pamiętam użytkownik Jaras pomagał w zarejestrowaniu terminali w sieci Orange ( jeżeli chodzi o usługę BIS ). Co do zdjęcia simlocka to możesz to zrobić poprzez kod odblokowujący który z koleji możesz zakupić u zagranicznych sprzedawców na ebay.co.uk - kilku sprzedawców polecam w tematach:

[Żeby zobaczyć link musisz być zalogowany na forum ]

Pozdrawiam

Początkujący
    Ostrzeżenia
    0
    Mieszka w
    łódź
    Model BlackBerry
    8310

Domyślnie

o simlocka sie nie martwie tylko chce wiedziec jak mam to wyrejestrowac bo chce teraz zalozyc 2 konto tutaj..co mam robic nie interesuje mnie simlock teraz

Noko83
    Guest

Domyślnie

problem z zarejestrowaniem BB w Orange - temat identyczny. Napisz do użytkownika Jaras może Ci pomoze.

VIP Avatar Jaras
    Ostrzeżenia
    0
    Mieszka w
    Biała Podlaska/Warszawa
    Model BlackBerry
    9810
    BIS/BES
    BES Orange
    BlackBerry OS
    7.1.0.342

Domyślnie Re: BB co zrobić?:/

Cytat Napisał patpatreze
    ale jak wpisywałem np w erze swoj pin itd zeby zalozyc konto to wyskakiwalo ze ten terminal jest juz zarejestrowany gdzies indziej cos takiego,,, i co mam teraz zrobic? jak musze wyrejestrowac swojego terminala zeby zalozyc swoje nowe konto??!! pomozcie...prosze...troche dziwne skoro telefon byl cały nowy....

pozdrawiam i dziekuje za pomoc
    Pamiętajcie jeśli nie masz aktywnej usługi BB u danego operatora to nigdy nie można sie zarejestrować w panelu BIS !!! Będzie właśnie się pojawiał komunikat ze sprzęt jest zarejestrowany.

Najpierw odpalamy na swojej sim u operatora usługę BB i jak dostaniemy sms powitalny ze urządzenie zostało zarejestrowane to możemy zakładać konto BIS.
    BlackBerry 9810 Torch
    BlackBerry 9700 Bold
    BlackBerry 9000 Bold
    BlackBerry 8800

Super Moderator Avatar marbb
    Ostrzeżenia
    0
    Mieszka w
    Ząbki
    PIN
    29335CE8
    Model BlackBerry
    9900
    BIS/BES
    BIS Orange / T-Mobile
    BlackBerry OS
    7.1.0.391

Domyślnie Re: BB co zrobić?:/

Cytat Napisał Jaras
    Najpierw odpalamy na swojej sim u operatora usługę BB i jak dostaniemy sms powitalny ze urządzenie zostało zarejestrowane to możemy zakładać konto BIS.
    Jako nowy na forum witam wszystkich! Teraz na temat.
    Postanowiłem włączyć usługę BIS w Orange po paru latach użytkowania BB, ponieważ nareszcie cena jest rozsądna. Usługa uruchomiona, konto na serwerze skonfigurowane i nie działa. Nie dostałem od opa żadnych pozycji rejestru ani konfiguracji przeglądarki, ani smsa powitalnego. Zaraz po uruchomieniu usługi nie dało się nawet utworzyć konta (komunikat: "urządzenie zarejestrowane....zarejestruj u operatora ponownie). Zrobiłem to przy pomocy konsultantki BOK i pomogło na tyle, że udało się założyć konto na bb.orange. Niestety nadal nie działa na terminalu, ponieważ na urządzenie nie dotarły jak pisałem wcześniej ustawienia konfiguracyjne. Nawet po tym jak je wysłałem "ręcznie" z mojego konta BB na serwerze z zakładki "wyślij rejestry usług". Po zaakceptowaniu dostałem zwrotkę "rejestry usług przesłane prawidłowo"... i nadal nic. Do urządzenia nic nie dociera
    BlackBerry 9900 Bold - OS v7.1.0.391 (BIS Orange)
    BlackBerry 9700 Bold - OS v6.0.0.723 (BIS Orange)
    BlackBerry 7290 - OS v4.1.0.377 (BIS T-Mobile)
    BlackBerry 8520 Curve - OS v5.0.0.1075
    BlackBerry 8100 Pearl - OS v4.5.0.188

BlackBerry od 2004

VIP Avatar Domestos vs Cif
    Ostrzeżenia
    0
    Mieszka w
    ZP
    PIN
    ask me
    Model BlackBerry
    9930
    BIS/BES
    BIS Play
    BlackBerry OS
    7.1.0.402

Domyślnie

Ja juz z lekka tez się pogubiłem, więc zapytam jeszcze raz (prosze nie odsyłajcie mnie do FAQa, tylko potwierdżcie), czyli istnieje szansa na to z mój BB nie jest zarejestrowany, skoro muszę najpierw aktywowac BIS u opa, a później na stronie np: iplus.blackberry.com itd. / inaczej zawsze będzie wyswietlało że mój BB jest juz zarejestrowany, tak?

...ale namotałem
    -------------------------------------------------------------------------------
    BlackBerry Bold 9930

Ostrzeżenia
    0
    Mieszka w
    Ząbki
    PIN
    29335CE8
    Model BlackBerry
    9900
    BIS/BES
    BIS Orange / T-Mobile
    BlackBerry OS
    7.1.0.391

Domyślnie

Najpierw aktywuj usługę, później utwórz konto, a jeśli podczas tworzenia konta będzie komunikat, że tel już zarejestrowany to zadzwoń do BOK, tam (jeśli trafisz na kogoś kto się zna-trudna sprawa) konsultant przypisze twój nr tel do urządzenia widocznego już w sieci (tak było w moim przypadku). To jest właśnie to magiczne zarejestrowanie w sieci. Nieraz poprostu trzeba to zrobić na piechotę bo automatycznie sie nie zrobi. Następnie powinieneś dostać na telefon ustawienia konfiguracyjne przeglądarki i rejestry usług od operatora... I tu moja wiedza się kończy gdyż ich nie dostałem, a nie mogę w BOK trafić na kogoś kto się na tym zna. Kazali dzwonić w poniedziałek, to ktoś będzie...

BlackBerry od 2004

VIP Avatar Domestos vs Cif
    Ostrzeżenia
    0
    Mieszka w
    ZP
    PIN
    ask me
    Model BlackBerry
    9930
    BIS/BES
    BIS Play
    BlackBerry OS
    7.1.0.402

Domyślnie

ale podobno jak telefon został juz wcześniej zarejestrowany to nic się nie da juz zrobic, trzeba najpierw go wyrejestrowac (ale jak się nie zna poprzedniego własciciela to jest to trudne).
    BlackBerry Bold 9930

Ostrzeżenia
    0
    Mieszka w
    Ząbki
    PIN
    29335CE8
    Model BlackBerry
    9900
    BIS/BES
    BIS Orange / T-Mobile
    BlackBerry OS
    7.1.0.391

Domyślnie

Bzdura! Też miałem taki komunikat. Drugie jego zdanie brzmi "zarejestruj ponownie", co też należy uczynić w BOK obecnego operatora przy pomocy znającego się na rzeczy konsultanta. Konsultantka z którą miałem szczęście rozmawiać stwierdziła, że terminal jest widoczny w sieci, jedynie należy przypisać do niego mój numer abonencki (czy coś w tym stylu). W każdym razie po tym co zrobiła, bez problemu utworzyłem konto...

BlackBerry od 2004