PDA

Zobacz pełną wersję : Facebook dla BlackBerry

Strony : [1] 2 3 4 5

billydanze
18-08-08, 13:50
Chcialem sie dowiedziec czy ktos z forumowiczow uzywa aplikacji Facebook dla BB?

cos jak swiatowa "nasz-klasa"?

RBuzz
18-08-08, 13:52
swiatowa "nasz-klasa"
No do czego to doszło, żeby tak Facebooka obrażać... :-P

billydanze
18-08-08, 13:57
przez chwile sie obawialem ze ktos powie ze obrazam Nasza-Klase porownojac ja do Facebooka :lol:

tomek_wap
03-09-08, 21:05
Ja uzywam FB, ale z poziomu kompa.

Domel
09-09-08, 15:56
Chcialem sie dowiedziec czy ktos z forumowiczow uzywa aplikacji Facebook dla BB?

cos jak swiatowa "nasz-klasa"?
Ja używałem przez jakiś czas, ale po którym upgrejdzie OS gdzieś aplikacja zagubiła się w akcji, a czemu pytasz?

patpatreze
15-10-08, 21:49
ja mam ta aplikacje i jak sie probuje zalogowac wyskakuje : korzystasz z planu taryfowego ktory nie obsluguje tej aplikacji, sknt sie z operatorem aby uzyskac dodatkowe ing dotyczace aktualizacji biezacego placu taryfowego,,,,, co mam zrobic zeby zaczeło działac ???

Domel
16-10-08, 08:33
ja mam ta aplikacje i jak sie probuje zalogowac wyskakuje : korzystasz z planu taryfowego ktory nie obsluguje tej aplikacji, sknt sie z operatorem aby uzyskac dodatkowe ing dotyczace aktualizacji biezacego placu taryfowego,,,,, co mam zrobic zeby zaczeło działac ???
Zmienić plan taryfowy? ;-)

billydanze
02-11-08, 14:16
a tak sie pytam
a czemu pytasz?

jak ktos ze slaska by powiedzial:

sie pytom bo mom ;]

maciekevo7
01-01-09, 23:14
A czy ktos sie orientuje czy kozystanie z FB na BB jest platne czy ta aplikacja kozysta z BIS tak jak messenger? dzieki za odpowiedz

Tweedle
02-01-09, 11:20
Ja mam BES i wiem że korzysta z niego, gdyż mam powyłaczane pozostałe usługi takie jak WAP oraz Internet.

wojtog
02-01-09, 13:13

miałem ten sam problem, a mianowicie przed uruchomieniem chciałem się przekonać czy FB będzie szedł po BIS czy po APN internet (mam BIS w OrangePL).
Po wykasowaniu ustawień APN i uruchomieniu FB na moim BB, ukazał się dokładnie ten sam komunikat - co oznacza raczej, że BIS nie obsługuje Facebook'a.
Następnie ustawiłem parametry APN poprawnie i wszystko zaczęło śmigać.

Szkoda tylko, że nie po BIS'ie :(

@ruli, dzięki za info - jak dowiem się czegoś więcej napisze w temacie.

pozdrawiam

__________________________________________________ ________________

BIS w OrangePL aktualnie połączony jest z promocją (nie wiem jak długo) Internet Standard, lecz tylko (tak stwierdziła Pani z *800) korzystając z aplikacji oryginalnych na BB (np. BB Browser). Nie była w stanie powiedzieć czy np. facebook, Opera Mini czy też GoogleTalk będą dodatkowo płatne.

Później jak sprawdzę transfer i rozliczenie na stronce Orange czy pobierają opłaty to napiszę co i jak.

Pozdrawiam
__________________________________________________ _________________

Zrobiłem kolejny test!

wykasowałem ponownie ustawienia TCP i ku mojemu zdziwieniu... nie działa jedynie Opera Mini. BB Browser, GT, facebook - działa

ciekawe tylko jak to będzie wyglądało na rachunku ;)

ruli
02-01-09, 13:33
No dobrze, ale z tego co mi wiadomo, od kilku dni Orange BIS się nieco zmienił. Mianowicie, cały ruch nawet po apnie 'internet' jest taryfikowany - w sensie widać go na bilingu, ale nie jest pobierana za to żadna opłata.
Tak więc mimo tego, że nie chce chodzić po apnie bb to i tak powinien być za darmolca (afaik tak jak gg, przeglądanie netu i cała inna transmisja)
ale jak chesz się upewnić to zadzwoń na *800 i może dowiesz się czegoś więcej :)

pzdrwm
ruli

Domestos vs Cif
02-01-09, 17:19
Ja nie mam BIS/BES i idzie mi po TCP (profil WAP usunąłem).

wojtog
18-01-09, 21:57
witam ponownie,

wszystko sprawdziłem na rachunku. Połączenia z netem zarówno z BB Browser jak i facebook, GT - sa FREE

Pozdrawiam i życzę miłej zabawy

Wojto

marbb
19-01-09, 03:55
witam ponownie,wszystko sprawdziłem na rachunku. Połączenia z netem zarówno z BB Browser jak i facebook, GT - sa FREE

Parę dni minęło od twoich poprzednich rozważań i trochę się w Orange zmieniło: [Only registered and activated users can see links] ;)

Domel
18-03-09, 18:03
Zapraszam do testowania nowej nieoficjalnej wersji aplikacji facebook na BB. Aplikacja wyciekła w fazie beta z tego co wyczytałem ;)
OTA: [Only registered and activated users can see links]
Full download: [Only registered and activated users can see links]

[Only registered and activated users can see links]

porhinio
22-04-09, 08:08
Ukazała się właśnie najnowsza wersja Facebook'a, oznaczona numerkiem 1.5.0.31 (troszkę nowsza od tej, która "wyciekła" do sieci w marcu)

ruli
23-04-09, 14:41
hej, pytanie do korzystających z FB na BB.
Po instalacji i zalogowaniu się, wszystko hula, tylko że na todayu poznikały mi wszystkie terminy. a w ustawieniach kalendarza widzę, że pojawił mi się nowy kalendarz "facebook" i na todayu widze tylko to co mam przypisane do kalendarza "facebook"

jakieś pomysły?

gagciobb
23-04-09, 15:48
hej, pytanie do korzystających z FB na BB.
Po instalacji i zalogowaniu się, wszystko hula, tylko że na todayu poznikały mi wszystkie terminy. a w ustawieniach kalendarza widzę, że pojawił mi się nowy kalendarz "facebook" i na todayu widze tylko to co mam przypisane do kalendarza "facebook"

jakieś pomysły?

Właśnie dlatego że za bardzo integruje się z BB wywaliłem czym prędzej z telefonu :)

ruli
23-04-09, 15:54
Właśnie dlatego że za bardzo integruje się z BB wywaliłem czym prędzej z telefonu
no może i tak, aczkolwiek nowa wiadomość z facebooka pojawiająca się nie jako mail z powiadomieniem tylko niezależna wiadomość z logiem facebooka mnie się nawet podoba.

Domestos vs Cif
23-04-09, 15:55
Przecież można powyłączać twe opcje.

gagciobb
23-04-09, 20:01
Przecież można powyłączać twe opcje.

Wyłączyłem przy instalacji dwie opcje a i tak namieszał w kalendarzu i nie tylko.
Zawsze liczy się pierwsze wrażenie :)
Tym razem nie spodobał mi się pomysł Facebooka :)

Domestos vs Cif
24-04-09, 20:36
Pojawiła sie aktualizacja z 1.5.0.31 do 1.5.0.32

Poprawiony kalendarz i kilka innych opcji.

lub przez BB Browser [Only registered and activated users can see links]

muszynka
17-05-09, 23:07
Witam!

Czy ktoś może mi powiedzieć, jak mogę sobie zainstalować aplikację facebook na swoim nowym BB8900?
Jestem niestety noga w tym temacie. Softa zainstalowałam z płyty z pudełka, bo ten z internetu nie chciał się włączać. Czy ktoś może mi pomóc?
Będę wdzięczna za odpowiedź.

Pozdrawiam!

fism
18-05-09, 01:06
AppWorld, pewnie strona facebooka z przegladarki BB, z ustawiona emulacja na BB (czyli domyslnie), i obstawiam jeszcze milion innych miesc (google?)

;)

Eee, czegos nie rozumiem (dopiero teraz widze, bo z Bolda smigam): kolega wyzej podaje linki a Ty sie pytasz skad sciagnac?

billydanze
19-05-09, 14:28
na nowa wersja facebooka jest bardzo dobra.

Uwielbiam pare zmian ktore tam dodali!

Jazux
19-05-09, 21:25
Uwielbiam pare zmian ktore tam dodali!
Widać, że anglojęzyczność pochłonęła Cie na codzień :)

porhinio
27-05-09, 06:55
28 maja roku bieżącego - spodziewana premiera wersji 1.6:

Poniżej parę sreenshotów:

muszynka
28-05-09, 22:28
mozna juz sciagnac tego nowego fejsbuka? jeśli tak, to skąd?

Domestos vs Cif
28-05-09, 22:31
mozna juz sciagnac tego nowego fejsbuka?

Niestety nie, miał byc dostępny dzisiaj ale panowie z RIMu sobie w ciula lecą (chyba ze pojawi się "ichniego" czasu).

muszynka
28-05-09, 22:49
Mam problem. Dziś połączyłam mój terminal z komputerem. Chciałam wrzucić trochę muzyki na terminal. Niestety coś się poprzestawiało i potem nie pracował mi już fejsbuk. POstanowiłam więc usunąc aplikację i jeszcze raz ją zainstalować i... znowu pojawia się ten kounikat: "Nie można się połączyć ponieważ usługa przesyłu danych nie jest dostępna. Spróbuj ponownie później. Jeżeli problem będzie się powtarzał, skontaktuj się z usługodawcą". O co chodzi? Poczta np. świetnie śmiga!

Mik
28-05-09, 22:58
panowie z RIMu sobie w ciula lecą

Tak jak z majową promocją OS v.5..... :-/

marbb
29-05-09, 00:18
POstanowiłam więc usunąc aplikację i jeszcze raz ją zainstalować i... znowu pojawia się ten kounikat: "Nie można się połączyć ponieważ usługa przesyłu danych nie jest dostępna. Sprawdź w ustawieniach FACEBOOK'a źródło transmisji danych. Może przestawiło się na takie z którego aktualnie nie korzystasz np. WiFi.

muszynka
29-05-09, 08:34
Sprawdź w ustawieniach FACEBOOK'a źródło transmisji danych. Może przestawiło się na takie z którego aktualnie nie korzystasz np. WiFi.

A jak mogę to sprawdzić?

Mik
29-05-09, 10:08
Sprawdź w ustawieniach FACEBOOK'a źródło transmisji danych.

O ile się nie mylę - nie ma tam takiej opcji.. Facebook, podobnie do MySpace, biega po ustawieniach domyślnych...

marbb
29-05-09, 10:51
O ile się nie mylę - nie ma tam takiej opcji..
A jak mogę to sprawdzić? W takim razie, o ile nie używasz BISa sprawdź ustawienia TCP dla twojego operatora w menu-opcje-opcje zaawansowane. Bez BISa te pola muszą być wypełnione do działania zewnętrznych aplikacji.
A przede wszystkim spróbuj resetu (wyjmij baterię na minutę), on często leczy takie problemy. Może coś się przywiesiło.

muszynka
30-05-09, 12:57
sprzwdziłam i mam zaznaczone ptaszkiem APN Settings enabled oraz APN Authentication Enabled. Wszystko ma ptaszki. Nie wiem, czy to dobrze. Zresetowałam również telefon i nic. Dalej jest tak, jak było. A tak w ogóle, o czemu on się poprzestawiał po podłączeniu go wtedy do komputera? On tak zawsze? Nawet mi się sygnały dla wiadomości i ilości wibracj zmieniły :/

marbb
30-05-09, 13:04
mam zaznaczone ptaszkiemSame ptaszki nic nie dadzą, trzeba jeszcze wprowadzić ustawienia APN otwojego operatora. Szczegóły w FAQ ([Only registered and activated users can see links]). Oczywiście w przypadku, kiedy nie korzystasz z usługi BIS lub BES, tego nie napisałaś.

muszynka
30-05-09, 13:13
Korzystam z BIS. FAQ czytałam właśnie. Pozmieniałam wszystko na erainternet, gdyż telefon mam w erze, ale ciągle nie działa :/

Mik
30-05-09, 13:16
Korzystam z BIS.

To w takim razie ustawienia APN pozostaw niezaptaszkowane..

marbb
30-05-09, 13:17
To w takim razie ustawienia APN pozostaw niezaptaszkowane.. Zależy jeszcze w jakiej sieci. W Erze raczej musisz powpisywać ustawienia jak wyżej, BIS w Erze nie zawiera dostępu do [Only registered and activated users can see links]
Sprawdź w takim razie ustawienia Facebook'a. Otwórz aplikację wciśnij menu i wybierz "ustawienia" lub "settings" zależy w jakim masz języku. Nie znam struktury menu tej aplikacji, ale coś powinno być tam do ustawienia.

Mik
30-05-09, 13:24
Zależy jeszcze w jakiej sieci. W Erze raczej musisz powpisywać ustawienia jak wyżej, BIS w Erze nie zawiera dostępu do [Only registered and activated users can see links]

No fakt - zapomniałem o tej .... Erze ;)

Sprawdź w takim razie ustawienia Facebook'a. Otwórz aplikację wciśnij menu i wybierz "ustawienia" lub "settings" zależy w jakim masz języku. Nie znam struktury menu tej aplikacji, ale coś powinno być tam do ustawienia.

W menu opcji Facebooka nie ma kompletnie nic na temat ustawień sieciowych, niestety...

marbb
30-05-09, 13:28
W menu opcji Facebooka nie ma kompletnie nic na temat ustawień sieciowychTo już nie wiem o co chodzi. Miałem krótki czas Facebooka i po zainstalowaniu działał na domyślnych ustawieniach bez problemu. muszynka spróbuj jeszcze metody z punktu 1.1 FAQ.

muszynka
30-05-09, 13:40
No więc ja również, jak zainstalowałam go sobie sama po raz pierwszy, to pięknie śmigał. A potem, ni z tego ni z owego, kiedy byłam połączona z komputerem, coś się samo poprzestawiało. Czy to możliwe, aby wszystko wróciło do ustawień fabrycznych? I czemu tak się stało? Boję się teraz łączyć z komputerem, że znowu to wszystko się powtórzy :/

Domestos vs Cif
06-06-09, 17:12
Jak by ktos pytał to jest dostępna najnowsza wersja 1.6 :)

Pobieramy przez BB Browser'a lub poprzez PC i przeglądarkę IE z TEJ ([Only registered and activated users can see links]) strony

Mik
07-06-09, 13:41
poprzez PC i przeglądarkę IE z TEJ ([Only registered and activated users can see links]) strony

Facebook

Downloads via a USB connection are not enabled for this product. Please visit our mobile download site at using the browser on your BlackBerry® smartphone.

Niestety nie działa :( A i przez browsera nie można pobrać - 'Connection Timed Out'. No cóż - trzeba poczekać, pewnie wszyscy pobierają jak szaleni - ja nie mogę od wczoraj, odkąd tylko znalazłem informację na temat nowej wersji, cały czas jest 'tajmaut' przy próbie pobrania.

Domestos vs Cif
07-06-09, 16:29
Zauwazylem juz jakis czas temu ze przez USB nie mozna zaimstalowac Facebook'a czy MySpace, nie wiem czemu bo kiedys (zanim uruchomilem BISa) instalowalem bez problemu I szlo po TCP.

Co do samego Facebook'a przez BB Browser'a to blad "time up" dotyczy polskiej wersji jezykowej. Angielska pobralem bez najmniejszego problemu.

Kruszynka
09-06-09, 19:46
Witam :)
Mógłby ktoś wrzucić facebook'a do ściągnięcia bezpośrednio na kompa ?
Na stronie blackberry nie ma możliwości ściągnąć na koma, a znowu bezpośrednio na jeżynkę jakoś mi się nie chce ściągnąć ;/

Mik
09-06-09, 22:53
Hehe Kruszynko, przeczytaj jeden post wyżej - na Twoim BB prawdopodobnie nie chce się zainstalować polska wersja ;) Spróbuj englisz - u mnie śmignęło..

muszynka
15-06-09, 22:23
A czy wiecie, jak mogę poznać swój facebook ID?

fism
15-06-09, 22:51
O to chodzi?

pospiech
15-06-09, 23:11
O to chodzi?

Chodzi o takie cus ze generujesz cos w postaci odnosnika do FB i umieszczasz np na swojej stronie, cos jakbys mial reklame na stronce klikasz i buch przenosi na twoj profil :p

fism
15-06-09, 23:13
pospiech, czytaj ze zrozumieniem ;) Ja umiem czytać i znam angielski, wiem co podlinkowałem, pytałem się tylko czy o to chodzi pytającej.

zaznasz z kad masz numer
No litości! Ja rozumiem błąd w poście, ale błąd w podpisie? I to jeszcze jaki...

ruli
15-06-09, 23:14
to może coś takiego:

pospiech
15-06-09, 23:16
pospiech, czytaj ze zrozumieniem ;) Ja umiem czytać i znam angielski, wiem co podlinkowałem, pytałem się tylko czy o to chodzi pytającej.

No litości! Ja rozumiem błąd w poście, ale błąd w podpisie? I to jeszcze jaki...

Bo ja teraz to tak na szybko i po lebkach pewnie cos mi umknelo hehe :p A podpis tez na szybko byl i tak jakos babol poszedl :p

fism
15-06-09, 23:18
No Ty się dzisiaj chyba sam ze sobą ścigasz:

po lepkach

;)

Koniec OT.

pospiech
15-06-09, 23:20
No Ty się dzisiaj chyba sam ze sobą ścigasz:

;)

Koniec OT.

No chyba :p ok teraz pelne opanowanie trzeba zwolnic obroty :p ide sie czegos napic

fism
16-06-09, 01:07
Co masz na myśli? Chodzi Ci o login? Z reguły jest to adres email.
W googli to jest to co ja podlinkowałem, a pospiech napisał.
Chyba, że naprawdę chodzi o login, ale nie przesadzałbym, przecież na stronę też się trzeba zalogować i koleżanka chyba wie jak :)

muszynka
16-06-09, 16:52
W googli to jest to co ja podlinkowałem, a pospiech napisał.
Chyba, że naprawdę chodzi o login, ale nie przesadzałbym, przecież na stronę też się trzeba zalogować i koleżanka chyba wie jak :)

Spytałam o fb ID, ponieważ zainstalowałam sobie wczoraj aplikację PhoneFace i trzeba podać swój fb ID ( tylko cyfry) w celu ściągnięcia zdjęć znajomych.

Ma.
18-06-09, 13:32
Czy udało Wam się zrobić update Facebooka do wersji 1.6? Mi w Boldzie poszło bez problemów, ale teraz robię to u kolegi w Stormie (aktualnie ma FB 1.3) i nie mogę nawet ściągnąć! Download failed (a w details "Invalid COD"). Ściągam ze strony BB, przez przeglądarkę BB. Macie jakieś pomysły? Próbowałem już:
- battery pull
- clear cache
- odinstalowanie FB 1.3
- nie znalazłem pliku do instalacji przez DM
- wywaliłem service booki i browser zniknął, poczym znów się zarejestrowałem w Tablicy Routingu Hosta i znów browser się pojawił.

Żaden z powyższych sposobów nie działa.. skńczyły mi się już pomysły. Pomożecie?

BB Storm, kupiony w Niemczech (Vodafone), teraz BIS w Erze, v. 4.7.0.141

Pozdr,

Ma.

fism
18-06-09, 13:47
Macie jakieś pomysły?
Spróbuj przez AppWorld.

Ma.
18-06-09, 14:23
Spróbuj przez AppWorld.

Niestety oba BB mam w Erze - z tego co wyczytałem przed chwilą tu na forum mogę tylko pomarzyć o AppWorld..

Domestos vs Cif
18-06-09, 19:05
Pobierasz Facebook'a z polskim językiem? Jeśli tak to spróbuj z angielskim, miałem problemy z pobraniem PL.

Ma.
18-06-09, 19:21
Pobierasz Facebook'a z polskim językiem? Jeśli tak to spróbuj z angielskim, miałem problemy z pobraniem PL.

Pobierałem i angielską i polską i niemiecką wersję.. cały czas wyskakuje ten sam błąd niestety.

Domestos vs Cif
18-06-09, 19:29
Może nie kompatybilna ze Storm'em?

Ma.
18-06-09, 20:24
Może nie kompatybilna ze Storm'em?

Próbuję pobrać z blackberry.com/facebook albo z poziomu samej aplikacji FB w wersji 1.3 (opcja check for upgrades), także raczej jest kompatybilna. Może to głupi argument, ale na top bannerze na blackberry.com/facebook jest nawet zdjęcie tego FB na Stormie.

Poza tym przy próbie pobierania nawet pasek download nie chcę się choć troszkę ruszyć, tylko wyskakuje ten błąd. Dlatego wydawało mi się, że to bardziej problem z połączeniem. Ale z drugiej strony bez problemu ściągnąłem przez systemowy browser np. Operę. Dziwne to wszystko..

marcinek47
28-07-09, 17:27
Witam,

Przyznam się szczerze, że nie zorientowałem się jak jest w Plusie. Sciągnąłem sobie Facebooka przez WiFi, ale jak się łączę, to nie wiem czy to jest w ramach usługi BB czy liczy mnie jak za przesył danych.

Pzdr,

Domestos vs Cif
28-07-09, 17:44
Po BIS idzie na 100%, nie wiem jak po TCP - kiedyś śmigało. Jeśli nie masz ustawionego TCP to nie masz co się obawiać.

Mik
28-07-09, 17:45
W Plusie jest w ramach BIS. Wylacz ustawienia APN, a najlepiej wyczysc wszystkie wpisy w tych ustawieniach i sprawdz - jesli leci po APN, to nie powinien sie uruchomoc. No chyba, ze korzysta z ustawien przegadarki operatora.

mad
28-07-09, 19:40
nie moge sie zalogowac do FB (nie mozna sie polaczyc poniewaz usluga przesylu danych nie jest dostepna.....)
dodam ze Gmail, iSkoot i Parlino hulaja bez problemow

kto s wie o co come on ?

Mik
28-07-09, 19:55
Sprawdz czy Ci BIS dziala (o ile asz ta usluge, bo z mobilnej wersji forum nie widze informacji o Tobie)

marcinek47
28-07-09, 20:20
W Plusie jest w ramach BIS. Wylacz ustawienia APN, a najlepiej wyczysc wszystkie wpisy w tych ustawieniach i sprawdz - jesli leci po APN, to nie powinien sie uruchomoc. No chyba, ze korzysta z ustawien przegadarki operatora.

Witam,

Sprawdziłem ustawienia pod TCP w opcjach zaawansowanych i wyszło, że nie ma żadnych wpisów pod APN - jeśli to oczywiście tutaj ma być. Czyli powinno być w ramach abonamentu ;-)

Dzieki,

MK

Domestos vs Cif
28-07-09, 20:26
Napisz nam czy masz BIS lub BES bo nie wiemy. Wprawdzie masz napisane w profilu BES PlusGSM ale z Twoich wypowiedzi wynika że nie masz ani BESa, ani BISa.

marcinek47
28-07-09, 23:02
Napisz nam czy masz BIS lub BES bo nie wiemy. Wprawdzie masz napisane w profilu BES PlusGSM ale z Twoich wypowiedzi wynika że nie masz ani BESa, ani BISa.

To będzie BES (chyba) czyli Enterprise server? Jeśli tak, to mam BES (serwer pocztowy jest poza Polską, ale to chyba nie ma znaczenia).

Pzdr,

MK

jacgrec
05-09-09, 13:29
Witam,mam problem z logowaniem do facebooka,po wpisaniu loginu i hasła wyświetla się komunikat o logowaniu do aplikacji,następny komunikat to pobieranie wpisów z kalendarza i po jakimś czasie wyświetla się komunikat o nieudanym połączeniu z serwerem facebook...
Wcześniej aplikacja działała bez problemu...
Mój terminal to 8900 z aktywną usługą BIS w sieci T-Mobile(UK).
Czy ktoś spotkał się z podobnym problemem????
Dziękuję za ewentualną pomoc w rozwiązaniu problemu.

wlochaty
05-09-09, 13:37
Witam,mam problem z logowaniem do facebooka,po wpisaniu loginu i hasła wyświetla się komunikat o logowaniu do aplikacji,następny komunikat to pobieranie wpisów z kalendarza i po jakimś czasie wyświetla się komunikat o nieudanym połączeniu z serwerem facebook...
Wcześniej aplikacja działała bez problemu...
Mój terminal to 8900 z aktywną usługą BIS w sieci T-Mobile(UK).
Czy ktoś spotkał się z podobnym problemem????
Dziękuję za ewentualną pomoc w rozwiązaniu problemu.

A rzeczy oczywiste próbowałeś zrobić - wyjęcie baterii? instalacja na nowo fb?
Może trzeba poczekać bo jest jakiś problem po stronie fb.

jacgrec
05-09-09, 13:42
A rzeczy oczywiste próbowałeś zrobić - wyjęcie baterii? instalacja na nowo fb?
Może trzeba poczekać bo jest jakiś problem po stronie fb.

Reset wykonany,reinstalka aplikacji również,niestety to nie rozwiązało problemu.....
Może problem leży po stronie mojej jeżynki :( ???
Pytam bo znajomy nie ma problemu z aplikacją (korzysta z facebooka na iphonie)

Koro
06-09-09, 13:57
Czy komuś w ogóle poszedł FB na 8800?

Domestos vs Cif
06-09-09, 15:55
Tak, instalowalem FB na 8800 ju? w ubieglym roku (dzialal tak?e po TCP, nie wiem czy teraz dziala). W tym roku tak?e instalowalem ale z jakies poltora miesiaca temu, dzialal OK.

Koro
06-09-09, 16:08
Kurde bo wlasnie mam problem z ta aplikacja. Probowalem juz kilka razy i nigdy nie udalo mi sie sciagnac pliku instalacyjnego do konca. Wybieralem oczywiscie jezyk angielski. Wyskakiwal blad, ze jest cos nie tak plikiem .cod czy cos w tym stylu.

Mik
06-09-09, 16:38
Probowalem juz kilka razy i nigdy nie udalo mi sie sciagnac pliku instalacyjnego do konca. Wybieralem oczywiscie jezyk angielski.

Może to kwestia zasięgu? Co do wyboru języka - od jakiegoś czasu można już wybierać polski - działa dobrze i pobiera się też bez problemów (przynajmniej u mnie).

Koro
06-09-09, 16:41
Raczej to nie kwestia zasiegu, probowalem juz kilkakrotnie a nawet w roznych miejscowosciach.

2chap
22-09-09, 16:48
Rozumiem, ze facebook nie laczy sie po wifi? (przewertowalem caly watek, ale nikt nie wspominal o wifi)

merill
25-09-09, 17:49
czy wiecie może jak usunąć aplikację facebook z bb? jeszcze nie probowalam podlaczac go do komputera, więc moze da sie wlasnie przez komp. ?

Mik
25-09-09, 17:58
W punkcie 1.8 FAQ masz opisane jak się usuwa aplikacje.

merill
25-09-09, 18:13
dzieki :)

Mik
25-09-09, 18:24
Prosze :) Zachecam od razu do zapoznania sie z calym dzialem FAQ - sporo ulatwia ;-)

Koro
06-10-09, 22:34
Czy w aplikacji istnieje gdzieś możliwość odbierania wiadomości?

Mik
06-10-09, 23:23
Czy w aplikacji istnieje gdzieś możliwość odbierania wiadomości?

Masz na myśli wiadomości z FB od znajomych? Tak, jest możliwość, możesz też wysyłać wiadomości - generalnie posiada większość funkcjonalności "dużego" FB.

-Stefan
11-10-09, 00:58
A ja już tradycyjnie zadaje kolejne pytanie :)

Czy wiecie może o istnieniu jakiejś alternatywnej aplikacji Facebookowej, która działałaby na starszym sofcie (4.1) na terminalu 7290?

Chodzi mi oczywiście o działanie pod BISem.

Znalazłem parę alternatyw ale nie widzę żadnych informacji na temat BIS. Może Wy macie jakąś wiedzę na temat tych programów:

Snaptu

Social Scope Light

Pozdrawiam

Kuba

szymon
11-10-09, 09:50

Zobacz na ten temat - SocialScope dziala po BIS

fism
11-10-09, 11:43
A rozdajesz zaproszenia do SocialScope? ;)

-Stefan
11-10-09, 15:18
No właśnie - SocialScope wymaga zaproszenia.

Spróbuje zainstalować Snaptu i podzielę się wrażeniami.

Dziękuje za pomoc, ale jak ktoś jeszcze ma jakieś infformacje to oczywiście nie krępujcie się pisać :)

Kuba

BabyBoy
17-10-09, 10:38
Pojawiła się najnowsza wersja FB jak wszyscy wiemy dzięki BBNews.pl :)
Ale niestety za nic nie mogę jej pobrać..AppWorld nie mam(nie mam BISu),przez IE na kompie nie idzie,klikam Dalej i nic się nie dzieje,a w przeglądarce w BB po 3 minutach wyskakuje błąd 500 lub błąd 502 :(
Zabić się idzie..
Może ktoś instalkę przez DM wrzuci czy raczej nie ma takiej możliwości ?

fism
17-10-09, 10:43
Ze strony BB idzie bez problemu wersja ENG - kiedys juz tez tak bylo.

BabyBoy
17-10-09, 10:47
Aha,ja pobierałem Polish i może dlatego,zaraz spróbuję.
Ale to znaczy że nie będzie po PL ? Czy później będzie można zmienić jakoś?
Aplikacja dla mnie niezbędna,a tu taki psikus że nie mam jak jej pobrać :(

fism
17-10-09, 10:48
Będzie na pewno PL, nie wiem z czego wynika ten problem, ale jestem pewien, że z poprzednią wersją było tak samo.

BabyBoy
17-10-09, 11:03
fism - rzeczywiście poszło,ale jak to ja,zawsze mam same problemy z BB..
Jest język angielski na razie,i gdy daje Log In to wyskakuje komunikat :
"Could not connect because a data service is not available.Please try again later.If this continuos,contact your service provider for support".

fism
17-10-09, 11:04
A bo nie wiem czy działa bez BIS (ale mogę się mylić)

BabyBoy
17-10-09, 11:15
Na pierwszych stronach było mówione że właśnie nie korzysta z BIS i leci po APN,teraz wiem że działa z BISem ale myślałem że można będzie używać FB z pakietami danych :(

shprica
17-10-09, 11:26
Na pierwszych stronach było mówione że właśnie nie korzysta z BIS i leci po APN,teraz wiem że działa z BISem ale myślałem że można będzie używać FB z pakietami danych :(

nie masz wgranych servicebookow. nie wiem, jak Ty to robisz, ze laduje Ci servisbooki do maila, a nie laduje do przegladarki.

BabyBoy
17-10-09, 11:33
Wiem że to lekko nie na temat bo wątek jest o Facebook'u ale jakie SB wgrać aby mieć maile(Shangmail),przeglądarke i MMSy i jednocześnie żeby działał FaceBook ?
Teraz mam maile,przeglądarka to różnie działa,MMSów nie mam(a miałem wcześniej ale wgrałem znowu jakieś SB inne) ale myślałem że Facebook będzie normalnie działał z pakietami w Plusie.
Wiem że lekko odbiegłem od tematu choć skoro to temat o Facebooku to przyda się może innym,ta rada jakie SB wgrać aby działał FB bez BISu.
Jeśli oczywiście jest taka możliwość.

shprica
17-10-09, 11:40
jesli robisz tak, jak tutaj, to musisz je miec. radze zrbic tak. po prostu kopiujesz te SB na kompa, rozpakowujesz. w telefonie wpisujesz SBEB, wchodzisz w DM i ladujesz te nowe SB. musi dzialac, bo sam tak robilem i wszystko bylo ok. nie baw sie w jakies usuwanie plikow i podmiane (ta dluga instrukcja do storma).

BabyBoy
17-10-09, 19:55
Wychodzi na to że najnowsza wersja działa tylko z BIS.. :(
Może jak wyjdzie kolejna aktualizacja znowu będzie można korzystać z FB z pakietami danych.

si4mano
17-10-09, 21:11
czy z BISem w Erze będzie toto śmigało?

wlochaty
17-10-09, 21:20
czy z BISem w Erze będzie toto śmigało?

A czy tak trudno poszukać o BISie w Erze:

Zakładam, że każdy wykształcony człowiek rozumie co tam pisze. ALe, żeby nie było kolejnego pytania, to odpowiedź brzmi: NIE! Nie działa z BISem w Erze.

si4mano
18-10-09, 08:32
Czytałem to kolego sympatyczny.
I jak każdy wykształcony człowiek wiem co tam jest NAPISANE.
Tu za to padło stwierdzenie, że działa z BISem, nie jestem ekspertem i nie byłem na 100% pewny czy działa TYLKO z BISem rozszerzonym.
Po co więc ta ironia?

wlochaty
18-10-09, 10:05
Czytałem to kolego sympatyczny.
I jak każdy wykształcony człowiek wiem co tam jest NAPISANE.
Tu za to padło stwierdzenie, że działa z BISem, nie jestem ekspertem i nie byłem na 100% pewny czy działa TYLKO z BISem rozszerzonym.
Po co więc ta ironia?

Po co? A już odpowiadam. Wyobraź sobie (czysto teoretycznie) , że na forum zarejestruje w ciągu tygodnia ok 100 os. i każdy zapyta o rzeczy napisane w FAQ. To już masz 100 tematów do wyrzucenia. Chodzi o to, żeby nie dublować niepotrzebnie wpisów :).
A ironia po co? - Hmm... taki już po prostu jestem :).

Tak na przyszłość - jeśli gadają na forum, że coś działa z BISem - tzn, że działa z rozszerzonym (zakładamy praktycznie, że wszyscy wiedzą - bądź przeczytają - że BIS w Erze jest ograniczony, więc nie piszemy: działa z BISem rozszerzonym, ale nie w erze bo tam jest BIS ograniczony - oszczędność słów i czasu).

Godfrid
18-10-09, 10:25
Troche udalo mi sie potestowac nowego Fejsa, ale tylko troche bo bez przerwy mnie wywala. Mam nadzieje |e szybko wyjdzie nowsza bardziej stabilna wersja tej nie polecam.

si4mano
18-10-09, 10:52
Spoko, ja akurat całe forum, szczególnie działowe FAQ przeczytałem nie raz odkąd posiadam jeżynkę.
To, że nie działa po APN trochę mnie wq, więc pytanie było w serii "a może jednak" :P bo już chciałem ładować nową wersję

shprica
18-10-09, 11:29
co to za bzdura, ze dziala tylko po bisie?? jedna osoba zainstalowala, nie chodzilo jej i kazdy juz przyjmuje, ze to prawda;/ ja zainstalowalem, nie mam bisa, a facebook 1.7 mi chodzi. a wy wszyscy zamiast sluchac kogos, to sami sprobujcie zainstalowac i sie wtedy dowiecie, czy chodzi, czy nie.

si4mano
18-10-09, 11:37
Nie jednej osobie, poczytaj wpisy na crackberry, wiele osób się żali, że nie dostają powiadomień

shprica
18-10-09, 11:45
chodzi wam o powiadomienia prosto np do skrzynki mailowej? ja dostalem dwa ze swojego profilu.

si4mano
18-10-09, 11:47
ja niestety nadal nie moge pobrac v1.7 ani przez internet explorera ani przez przegladarke w terminalu

shprica
18-10-09, 11:49
a pobierasz wersje angielska, czy polska? polskiej nie mozna pobrac, bo po prostu jej jeszcze nie ma. angielska leci normalnie.

Koro
18-10-09, 11:57
Mi również jakoś nie leci.

si4mano
18-10-09, 12:01
ang przez terminal poleciała. czytalem na poprzedniej stronie ze polskiej nie ma, ale z int.explorera u mnie ang. tez nie chciala sie sciagnac.
zaraz zrobie test :D

BabyBoy
18-10-09, 12:15
No dwie osoby z tego forum(ja i Koro) potwierdziły że nie działa bez BISu ta wersja.
Wcześniejszej nie miałem ale ta,przy uruchomieniu wywala błąd o jakim pisałem wcześniej.
Także po APN nie działa mi i Koro,mam Plus'a.

si4mano
18-10-09, 15:28
Nie działa po APN

shprica
18-10-09, 16:13
mi po apn dziala normalnie. mam heyah z wgranymi service bookami

si4mano
18-10-09, 17:10
Gdyby ktoś jeszcze potrzebował wersji 1.6:
[Only registered and activated users can see links] ([Only registered and activated users can see links])
:)

Mik
22-10-09, 09:36
Gdyby kogoś to interesowało - jest już FB 1.7 po 'polskiemu' ([Only registered and activated users can see links]).

BabyBoy
22-10-09, 13:30
si4mano - tam jest odnośnik tylko do pliku .jad(1kb) i niestety po włączeniu jest "Pobieranie nie powiodło się" bo brakuje pliku .cod
Czy ktoś ma może wersję 1.6 ?

Mik
22-10-09, 13:46
tam jest odnośnik tylko do pliku .jad(1kb)

Ale o czym Ty mówisz?

Jeśli masz na myśli to:

Gdyby ktoś jeszcze potrzebował wersji 1.6:

Jest tak pewnie dlatego, że - jak sama nazwa działu wskazuje - to jest instalacja OTA i należy ją przeprowadzić z przeglądarki w BB? U mnie poszło bez bólu.

Godfrid
22-10-09, 13:47
Nie dziala bo pewnie pobierasz przez PC a nie przez BBbrowsera.

BabyBoy
22-10-09, 14:00
Wrzuciłem .jad na kartę
Wchodzę w Multimedia/Przeglądaj/
Odpalam plik .jad wyskakuje okienko jak zawsze to instalacyjne,jest opis.
Daję Pobierz i po chwili jest "Pobieranie nie powiodło się" i jak klikam w szczegóły to "907 Invalid COD Nie znaleziono pliku".

shprica
22-10-09, 14:04
;/ klego jestes na tym forum prawie pol roku i jeszcze nie kojarzysz, jak sie korzysta z BB?? nie ladujesz pliku jad na karte pamieci tlyko sciagasz wszystko przez browsera wbudowanego w BB. jesli ktos podaje linka do aplikacji, to wpisujesz adres u siebie w przegladarce i tam wyskakuje Ci okienko z opcja "Pobierz". to wszystko. latiwej sie nie da. nic przy tyum nie musisz robic, nie musisz sie meczyc z niczym tylko wpisac adres. a Ty co kolejna aplikacje pytasz, jak to zainstalowac. jesli trzebaby bylo zainstalowac z poziomu karty pamieci, to zapewne w jednym z postow odnosnie aplikacji bylby do pobrania plik *.zip, ktory musialbys pobrac na kompa, rozpakowac, przerzucic na karte pamieci i stamtad zainstalowac.

BabyBoy
22-10-09, 15:45
Rzeczywiście mój błąd,przepraszam..
Do tej pory wrzucałem appsy przez DMa a jak wgrać .jad czytałem w FAQ i źle widocznie zrozumiałem.
Facebook zainstalowany z linka od si4mano ale niestety nie pojawia się u mnie w menu,pewnie przez to że wcześniej miałem 1.7 albo ze względu na OS 5.0

Godfrid
22-10-09, 17:50
Rzeczywi[cie mój bBd,przepraszam..
Do tej pory wrzucaBem appsy przez DMa a jak wgra .jad czytaBem w FAQ i zle widocznie zrozumiaBem.
Facebook zainstalowany z linka od si4mano ale niestety nie pojawia si u mnie w menu,pewnie przez to |e wcze[niej miaBem 1.7 albo ze wzgldu na OS 5.0

Nie wiem ktora masz wersje 1.6 ale tylko ostatnia smigala pod OS 5.0. Zainstaluj 1.7

Gomez
22-10-09, 22:01
Czy ktos moze mi pomoc i wyjasnic dlaczego przy instalacji poprzez Desktop for Mac wyskakuje mi "Validation failed because a module marked for add (net_rim_platform_resource__he) is not available on local disk" i nie moge zainstalowac ani Facebooka ani zadnej innej aplikacji a jak probowalem jad ze strony podanej w tym temacie tez nie chcialo pobrac ... moze macie jakies inne linki. (zakladam, ze wersja 1.7 nie dziala przez BIS/BES)

Dzieki i pozdrawiam

Cofam pytanie: wystarczylo wgrac na pamiec telefonu i z tamtego poziomu instalowac.

ticzer
24-10-09, 14:12
Przez kilka tygodni nie mogłem zainstalować przez browsera FB v1.7, ciągle pojawiały się dziwne komunikaty. Dopiero dzisiaj po aktualizacji BB, zassało za pierwszym razem. Męczące ... ale przynajmniej już z górki. 8-)
Korzysta ktoś z UNIFON'a w Orange ?

Mik
24-10-09, 14:15
Przez kilka tygodni nie mogłem zainstalować przez browsera FB v1.7

Dlatego, że nie było wersji polskiej. Trzeba było przeczytać artykuł na BBNews.pl, albo od razu zmienić POLISH na ENGLISH i pobrałbyś bez problemu.

fism
24-10-09, 14:20
Korzysta ktoś z UNIFON'a w Orange ?
No pewnie już niewielu użytkowników, skoro usługa ta nie istnieje i mogą z niej korzystać tylko aktualni jej abonenci ;) Poza tym, co ma to pytanie do tematu wątku? OT!

Przez kilka tygodni nie mogłem zainstalować przez browsera FB v1.7, ciągle pojawiały się dziwne komunikaty. Dopiero dzisiaj po aktualizacji BB, zassało za pierwszym razem.
Dlatego, że nie było wersji polskiej. Trzeba było przeczytać artykuł na BBNews.pl, albo od razu zmienić POLISH na ENGLISH i pobrałbyś bez problemu.
Nawet nie trzeba było wchodzić na bbnews.pl, sam to napisałem kilka postów wyżej, dzień po premierze.

ticzer
24-10-09, 14:40
No pewnie już niewielu użytkowników, skoro usługa ta nie istnieje i mogą z niej korzystać tylko aktualni jej abonenci ;) Poza tym, co ma to pytanie do tematu wątku? OT!

Nawet nie trzeba było wchodzić na bbnews.pl, sam to napisałem kilka postów wyżej, dzień po premierze.

Dzięki o wszechwiedzący ... mam wrażenie, że jesteś tym, który przed włączeniem nowo zakupionego sprzętu siedzi pół nocy i czyta instrukcje we wszystkich językach :evil: bez urazy.
skoro unifon to: OT, to po co odpisujesz ? Wystarczył zwykłe OT ! Wyluzuj. No może to pytanie nic nie ma do tematu, taka zaczepka :-( to była a twoja odpowiedź ma się ni jak do rzeczywistości. Ponieważ nie można podpisywać umów od połowy IX '09 (czyżby to właśnie dlatego niewielu ???) ... a korzystać z usług można i było to pytanie skierowane do tych osób właśnie ...
Nie odpisuj szkoda prądu ... Pozdrawiam :)

fism
24-10-09, 14:44
mam wrażenie, że jesteś tym, który przed włączeniem nowo zakupionego sprzętu siedzi pół nocy i czyta instrukcje we wszystkich językach
Po chiński i węgiersku nie umiem, ale nie zaszkodzi przecież zobaczyć czy się nie pomylili w tłumaczeniu ;)
Przynajmniej potem wiem co i jak działa, albo ewentualnie dlaczego nie, a nie piszę, że się męczyłem z czymś co było już wcześniej opisane.

skoro unifon to: OT, to po co odpisujesz ? Wystarczył zwykłe OT ! Wyluzuj. No może to pytanie nic nie ma do tematu, taka zaczepka to była a twoja odpowiedź ma się ni jak do rzeczywistości. Ponieważ nie można podpisywać umów od połowy IX '09 (czyżby to właśnie dlatego niewielu ???)
Niewielu użytkowników do tej pory pochwaliło się posiadaniem takiej usługi, a w związku z tym, że nie można jej już aktywować, po prostu uprzedziłem, że może ich nie być tutaj dużo, nie powiedziałem że wcale.

Nie odpisuj szkoda prądu ... Pozdrawiam
Akurat na niedobór tego dobra nie narzekam.

Pzdr.

ticzer
25-10-09, 00:21
Po chiński i węgiersku nie umiem,
Pzdr.

Nie pozostaje mi nic innego jak zgodzić się z ojcem redaktorem i życzyć wszystkiego dobrego. 8-)

Koro
28-10-09, 23:25

Jest jeszcze możliwość "tradycyjnego" zainstalowania Facebook'a 1.6.

BabyBoy
29-10-09, 15:27
Mam prośbę do użytkownika si4mano ([Only registered and activated users can see links])
Czy mógłbyś wrzucić wersję 1.6.022 ? Ta wersja działa z 5.0 a wersja którą wrzuciłeś na sendspace do pobrania na BB to wersja .021 i niestety nie działa z 5.0
A jak wchodzę przez BB na stronę bbhybrids i pobieram .022 to wyskakuje na koniec "Pobieranie nie powiodło się" i w Szczegółach jest napisane coś o pliku ZIP także podejrzewam że nie dało się rozpakować aplikacji.

shprica
29-10-09, 18:05
to sciagnij, przez normalna przegladarke. na kompie. jak niby BB ma ci cos zainstalowac z zipa?? tego nawet windows nei potrafi:P

BabyBoy
29-10-09, 18:13
Tak,tylko że wchodząc przez przeglądarke w PC i ściągając odpowiednią wersję Facebook'a z tej strony,ściąga się tylko plik .jad który ma 5kb - bo to wersja OTA
A si4mano wrzucił na sendspace gotowca,tyle że wersję .21 która nie działa na 5.0
To gdyby ktoś miał .22 i mógł wrzucić to będę wdzięczny.

muszynka
30-10-09, 00:40
Hej, mam pytanie. Wcześniej mi się udawało, teraz nie. Wcześniej miałam na telefonie fb 1.6. Ostatnio próbowałam ściągnąć 1.7. Udało się, ALE... kiedy próbuję się zalogować, pojawia się taki komunikat
"could not connect because a data service is not availab...le. please try again later. if this continues, contact your service provider for support"

Czy ktoś wie o co chodzi? I co mam zrobić? Kurczę, tak głupio mi teraz bez fb na telefonie :(

fism
30-10-09, 00:42
Czy ktoś wie o co chodzi?
Prawdopodobnie o rodzaj BIS świadczony przez Erę - wersja ograniczona, oferująca tylko transmisję maili w ramach apn: blackberry.net.
Z tego co koledzy napisali wcześniej wynika, że nowy FB działa tylko w BIS rozszerzonym.

Wniosek - downgrade FB.

EDIT:

Wniosek2 - zmienić operatora ;)

Godfrid
30-10-09, 01:11
Hej, mam pytanie. Wcze[niej mi si udawaBo, teraz nie. Wcze[niej miaBam na telefonie fb 1.6. Ostatnio próbowaBam [cign 1.7. UdaBo si, ALE... kiedy próbuj si zalogowa, pojawia si taki komunikat
"could not connect because a data service is not availab...le. please try again later. if this continues, contact your service provider for support"

Czy kto[ wie o co chodzi? I co mam zrobi? Kurcz, tak gBupio mi teraz bez fb na telefonie :(

Tez tak miewam. Nowy FB jest bardzo niestabilny czsto zrywa polaczenie - wylogowuje sie, kilkakrotnie trzeba sie probowac zalogowac. Jest to albo wina aplikacji albo zmian na fejsie. Ostatnio nawet desktopowa wersja ma zwiechy i kulawo dziala.
Moze top tez u mnie wina braku HSDPA. Do wyboru masz albo czekac na nowego FB i walczyc z logowaniem albo wrocic do 1.6.

fism
30-10-09, 01:12
Czyli mówisz, że najnowszy FB działa też po APN operatora?

Godfrid
30-10-09, 01:17
Mowie ze mam czasami taki sam komunikat a mam BIS w Plusie wiec rozszerzony.

fism
30-10-09, 01:18
:)
Tyle, że w przypadku Ery ten FB musiałby iść po APN: internet...

No, ale nic, jeden z nas ma racje, nie wiadomo kto ;)

si4mano
30-10-09, 08:29
Babyboy, nie wrzucałem sam tego na SendSpace, skopiowałem tylko link (za zgodą autora) z forum Crackberry, przykro mi, ale nie znalazłem tam nigdzie v022
z mojego doświadczenia wynika, że po APN ery nie ma szans korzystać z nowego FB.

tupawel
03-11-09, 15:52
z mojego doświadczenia wynika, że po APN ery nie ma szans korzystać z nowego FB.
w poprzedniej wersji Fbooka mozna bylo korzystac...
Rozumiem, ze teraz albo down albo oczekiwanie na nowsza wersje, tak? A jak mozna zrobic down skoro na fbooku jest tylko najnowsza wersja?

Koro
03-11-09, 17:12
"Access to Browsing Service. If you don’t have access to Browsing Service, download Facebook for Blackberry smartphones v1.6."
Na dole jest link do starszej wersji FB jeśli ktoś nie posiada BIS'a. Jednak np. ja mimo, że go instaluje to nie widzę aplikacji na pulpicie ani nigdzie indziej. Wydaje mi się, że jest to spowodowane tym że miałem też prędzej zainstalowaną wersję 1.7:-( Ma ktoś pomysł jak to rozwiązać? Szlag mnie już trafia z tym FaceBookiem dla BlackBerry...

fism
03-11-09, 17:13
A czemu nie możesz usunąć tych aplikacji i dopiero potem zainstalować starszej wersji?

Koro
03-11-09, 17:25
yyy, bo tak właśnie zrobiłem? Po instalacji wersji 1.6 nigdzie jej nie widać. Jedynie w zaawansowanych opcjach, w aplikacjach. Można go co najwyżej usunąć.

BabyBoy
03-11-09, 18:03
Rzeczywiście pojawiła się wersja 1.6 do pobrania ze strony BlackBerry Facebook :)
Ja niestety nie mogę pobrać - klikam Dalej i nic się nie dzieje(tak jak był raz problem z wersją 1.7) a jak wchodzę przez przeglądarke BB to wyskakuje powiadomienie "Przepraszam Twoje urządzenie nie spełnia wymagań systemowych niezbędnych do obsługi Facebook" ....
Koro może dlatego że to pewnie najnowsza wersja 1.6.0.22 a ta na 4.5 nie działa chyba,dopiero na 5.0
Za to 1.6.0.21 działa tylko na 4.5

Koro
04-11-09, 12:40
A ma ktoś do ściągnięcia wersję 1.6.0.21?

marbb
05-11-09, 02:53
A może po prostu w związku z tym, że FB dla BB stał się oficjalnym klientem RIMu został skonfigurowany jedynie na transmisję BIS/BES. Wasze opisy jednoznacznie wskazują na to, że nie działa on przez APN operatora.

BabyBoy
05-11-09, 08:17
marbb - nie działa najnowsza wersja 1.7 po APN
1.6 działa bo chwilowo raz specjalnie wróciłem do OS 4.5 zeby wrzucić wersję 1.6.0.21 i działała ale ta wersja nie działa niestety na OS 5.0 :(
A wersji 1.6.0.22 nigdzie niestety nie ma,tylko na stronie BB ale przez IE nie chcę się zainstalować(nie działa przycisk Dalej) a przez przeglądarke w BB pisze że moje urządzenie nie spełnia wymagań...

W końcu !! Udało mi się znaleźć wersję 1.6.0.22 i działa na OS 5.0 po APN !!
Nie po PL,ale zawsze jest :)
Jakby ktoś wiedział jak podmienić język na PL to będę wdzięczny.

maciekevo7
11-11-09, 14:12
Witam wszystkich.
Przeczytałem cały ten wątek ale chcialbym pozanac jedna konkretna odpowiedz.
Mam bold-a z softem 4.6.0.303 w bis era.
Chcialbym miec poprostu ta aplikacje 1.6 , 1.7 wszystko mi jedno czy ktoś morze napisac poprostu co mam zrobic??
Z gory dziekuje.

marbb
11-11-09, 14:16
w bis era.Wersja 1.7 działa tylko z BISem rozszerzonym, czyli Era odpada. Możesz korzystać jedynie ze starszych wersji przez TCP, czyli APN operatora (dodatkowo płatne).
co mam zrobic??A co masz na myśli ?? Przeczytaj ten wątek od postu #137, pewnie znajdziesz odpowiedź.

maciekevo7
11-11-09, 14:21
Tak jak napisalem chcialbym miec FB
Moze byc starsza wersja chcialbym sie dowiedziec poprostu jak mam to zainstalowac? zeby bylo dobrze moze byc 1.5 moze byc 1.6

marbb
11-11-09, 14:33
Tak jak napisalem chcialbym miec FBTak jak napisałem, przeczytaj wątek od postu #137.

Wchodzisz przez przeglądarkę telefonu na stronę m.facebook.com, wybierasz opcję zaznaczoną strzałką na pierwszym obrazku, a następnie tą zaznaczoną na drugim, ponieważ nie masz w BIS Era "usługi przeglądarka".

maciekevo7
11-11-09, 14:35
a co zrobic w przypadku kiedy wyskakuje komunikat unnsuprted device?

marbb
11-11-09, 14:40
A z tego linka w poście 137 nie da się pobrać na PC wersji OTA, czy do instalacji przez DM ? Nie próbowałem, więc nie wiem.

maciekevo7
11-11-09, 14:56
niestety nie, ja mam do tego jeszcze mac-a wiec opcja z pobraniem prze IE tez odpada.
A moze mi powiedziec jak zresetowac terminal do ustawien totalnie fabrycznych i pozniej wgrac dane na niego moze to cos pomoze?

Mik
11-11-09, 15:08
ja mam do tego jeszcze mac-a wiec opcja z pobraniem prze IE tez odpada.
A co ma piernik do wiatraka? Ja te? mam Apple i instaluje sobie normalnie programy, przez DM dla Mac. A IE nie ma nic do rzeczy, ja uzywam Safari albo FireFoxa.

A moze mi powiedziec jak zresetowac terminal do ustawien totalnie fabrycznych i pozniej wgrac dane na niego moze to cos pomoze?

RTF za pomoca JL_Cmd - jest to opisane na forum.

marbb
12-11-09, 18:07
A IE nie ma nic do rzeczyAle akurat do linku z posta #137 wymagany jest IE ;).

bombel
16-11-09, 03:40
witam ponownie,

wszystko sprawdziłem na rachunku. Połączenia z netem zarówno z BB Browser jak i facebook, GT - sa FREE

Pozdrawiam i życzę miłej zabawy

Wojto

A Facebook z OperyMini?

mary_masza
20-11-09, 00:24
Witam,
Mam problem z aplikacją Facebook. Gdy próbuję się zalogować wyskakuje mi komunikat " Nie można połączyć ponieważ usługa przesyłu danych jest niedostępna". Mam aktywną usługę BIS i internet. Jestem właścicielem jeżynki dopiero od dwóch dni. Przeszukałam różne fora, ale nie umiem sobie poradzić z problemem. Czy ktoś byłby w stanie mi pomóc? Z góry dziękuję.

Masza

wlochaty
20-11-09, 00:25
Witam,
Mam problem z aplikacją Facebook. Gdy próbuję się zalogować wyskakuje mi komunikat " Nie można połączyć ponieważ usługa przesyłu danych jest niedostępna". Mam aktywną usługę BIS i internet. Jestem właścicielem jeżynki dopiero od dwóch dni. Przeszukałam różne fora, ale nie umiem sobie poradzić z problemem. Czy ktoś byłby w stanie mi pomóc? Z góry dziękuję.

Masza

To trzeba czytać dokładniej: masz BIS w Erze - czyli BIS. A Facebook działa po BIS-B (czyli takim jak ma Orange i Plus). Więcej w FAQ #2.7.

fism
20-11-09, 00:26
O Twoim problemie jest kilkunasto-postowa dyskusja nad Twoim postem...

Więcej w FAQ #2.7.
I np. w poscie 157 ([Only registered and activated users can see links]) i dalej (i wcześniej też).

Po co forum, z wydzielonymi tematami, skoro nikt nie czyta co jest napisane i tylko dolepi swoje pytanie?

mary_masza
20-11-09, 00:54
Najmocniej przepraszam. Moja wina.

si4mano
20-11-09, 07:44
Pojawiła się wersja 1.7.0.22.
Testował ktoś?

szadek
20-11-09, 09:53
Bez zmian. Nie działa bez BIS-B.

Koro
20-11-09, 10:31
Można niby ściągnąć wersję dla nie-bisowców, ale wydaje mi się, że chodzi tylko na sofcie 4.6 wzwyż. Moje urządzenie nie spełnia wymagań systemowych. Także dalej dupa.

bombel
21-11-09, 14:12
Pojawiła się wersja 1.7.0.22.
Testował ktoś?

Zainstalowalem. Niestety nie moge powiedziec Ci czym sie rozni od wczesniejszych wersji bo ich nie mialem :)

Na razie nie zauwazylem problemow, moze tyle na razie ;)
Jakbys mial pytania to dawaj.

Godfrid
21-11-09, 23:46
Jesli chodzi o zmiany to widze jedna ale znaczaca w koncu wszystko normalnie smiga. Nie rwie polaczenia przy ogladaniu zdjec czy ladowaniu listy znajomych. W koncu w pelni funkcjonalna aplikacja.

Mik
22-11-09, 11:20
Nie rwie polaczenia przy ogladaniu zdjec czy ladowaniu listy znajomych.
A rwało? U mnie nigdy nie było takich problemów z FB - z MySpace się tak zdarzało, owszem, ale FB to dla mnie od zawsze
w pelni funkcjonalna aplikacja.

Godfrid
23-11-09, 00:49
Mi na 8820 rwalo ze hej

bombel
23-11-09, 21:49
U mnie śmiga. Czasem zmula przy wczytywaniu zdjęć ale generalnie okej.

tupawel
13-12-09, 02:07
Wróciłbym do BIS ERA i opcji Unsupported Device, bo to nadal jest niewyjasnione - czy macie jakis pomysl jak to obejsc? Czy raczej moge zapomniec o fb posiadajac numer w erze?

marbb
13-12-09, 02:24
bo to nadal jest niewyjasnione .....Czy raczej moge zapomniec o fb posiadajac numer w erze? Wszystko jest wyjaśnione. Na pewno do czasu, kiedy Era nie wprowadzi pełnego BISa.

tupawel
13-12-09, 02:34
nie zgodze sie - nie moge pobrac v 1.6 bo pojawia sie Unsupported Device i o to mi chodzilo, wiec temat dla mnie jest otwarty i nie wyjasniony. Przyjmuje do wiadomosci ze Era oferuje podstawowy BIS, choc mialem nadzieje, ze ktos na forum bedzie potrafil to "obejsc"

marbb
13-12-09, 02:40
Era oferuje podstawowy BIS, choc mialem nadzieje, ze ktos na forum bedzie potrafil to "obejsc" Obejść BIS ???

fism
13-12-09, 08:47
Tak, i skonfiguruje email bez BIS.

Musisz poszukac w internecie instalek dla FB.

wlochaty
13-12-09, 08:57
Tak, i skonfiguruje email bez BIS.

Musisz poszukac w internecie instalek dla FB.

Ale nie najnowszej wersji, tylko poszukaj w temacie o fb, jaka wersja działała po tcp/ip (lub inaczej bez BIS).

fism
13-12-09, 10:04
poszukaj w temacie o fb
To jest temat o FB...

marbb
13-12-09, 10:25
Tak, i skonfiguruje email bez BIS..
Sorry, zle zrozumialem pojecie "obejsc BIS", pozno bylo, a mnostwo padlo juz na tym forum zdan na temat obejscia BISa w sensie "skrakowania" :).

blaszku
13-12-09, 11:37
Witam,

próbuję pobrać FB v. 1.6.0.22 - czyli taka, która teoretycznie powinna działać na os 5 i w BISie Ery.
Niestety wyskakuje mi za każdym razem błąd przy pobieraniu. Ma ktoś jeszcze taki sam błąd? Jak to obejść?
Wie ktoś może skąd można pobrać tę właśnie wersję z dobrego źródła?

Dzięki

tupawel
13-12-09, 12:44
Ale nie najnowszej wersji, tylko poszukaj w temacie o fb, jaka wersja działała po tcp/ip (lub inaczej bez BIS).

ale ja mam BIS ERA...
razj jeszcze bo chyba niezrozumiale:
mam BIS ERA
FB 1.7 nie dziala
FB 1.6 - nie da sie pobrac (Unsupported Device)

Pytanie:
czy jest jakas alternatywna opcja na posiadanie FB?

fism
13-12-09, 12:46
ale ja mam BIS ERA...
Ale nie masz BIS-B, którego Era na razie nie oferuje i FaceBook NIE BĘDZIE działał w ramach tego BIS. Będzie działał ODPŁATNIE, w ramach apn: internet, Twojego operatora. A najnowsza wersja NIE DZIAŁA bez BIS, więc musisz kontynuować szukanie starszych.

tupawel
13-12-09, 12:50
Ale nie masz BIS-B, którego Era na razie nie oferuje i FaceBook NIE BĘDZIE działał w ramach tego BIS. Będzie działał ODPŁATNIE, w ramach apn: internet, Twojego operatora. A najnowsza wersja NIE DZIAŁA bez BIS, więc musisz kontynuować szukanie starszych.

to juz wiem. Pytanie gdzie mozna znalezc starsze wersje ?

si4mano
14-12-09, 21:57
Wersję 1.6.0.21 mam, wklejałem wcześniej do niej linka, ale ta wersja nie działa z OS 5.0
Sam szukam v 1.6.0.22 i będę wdzięczny jeśli ktoś mi pomoże :)

sponczbob
14-12-09, 23:46
Witam,
też na początku miałem problem z aplikacją Facebook, nie mogłem jej pobrać, nie mogłem się połączyć z serwisem.
Wpisałem więc w przeglądarce punktów aktywnych, [Only registered and activated users can see links] i działa. Strona jest dostosowana jest w wersji mobile, ale porównując ją do aplikacji facebooka która mam na Windows Mobile, nie ma praktycznie żadnych różnic.
Numer mam z Ery, BIS/BES nie posiadam ale facebook przez przeglądarkę mi działa, bez różnicy czy łączę się przez WiFi czy przez blueconnecta.

wlochaty
15-12-09, 00:06
Witam,
też na początku miałem problem z aplikacją Facebook, nie mogłem jej pobrać, nie mogłem się połączyć z serwisem.
Wpisałem więc w przeglądarce punktów aktywnych, [Only registered and activated users can see links] ([Only registered and activated users can see links]) i działa. Strona jest dostosowana jest w wersji mobile, ale porównując ją do aplikacji facebooka która mam na Windows Mobile, nie ma praktycznie żadnych różnic.
Numer mam z Ery, BIS/BES nie posiadam ale facebook przez przeglądarkę mi działa, bez różnicy czy łączę się przez WiFi czy przez blueconnecta.

Ale nam chodzi o działającą aplikację (podobną do tej co masz w WM). Jakbyśmy chcieli łączyć się przez przeglądarkę to nie byłoby takiej dyskusji.

si4mano
17-12-09, 08:57

gdyby ktoś jeszcze potrzebował - link do FB 1.6.0.22 (instalacja przez DM)

ap5ik
17-12-09, 09:59
A mi się wydaję, że FB jednak śmiga po BIS w Erze. Mam wersję FB 1.6.0.21 + BIS Era, wykasowane (puste) TCP a aplikacja działa.

wlochaty
17-12-09, 10:06
A mi się wydaję, że FB jednak śmiga po BIS w Erze. Mam wersję FB 1.6.0.21 + BIS Era, wykasowane (puste) TCP a aplikacja działa.

To naucz sie czytać forum. Puste pola w miejscu TCP/IP w Erze oznaczają, że transfer idzie po apn operatora. Czyli jak nie masz blueconnecta to przygotuj sie na zdziwienie. Proponuje zalogowanie się do i-boa i sprawdzenie.

Dziadek
17-12-09, 11:58
Puste pola w miejscu TCP/IP w Erze oznaczają, że transfer idzie po apn operatora

To dlaczego GoogleSync nawet nie beka bez wpisania tam danych???

ap5ik
17-12-09, 11:58
W takim wypadku dziękuję Szacownemu Koledze za oświecenie ;-)

marbb
17-12-09, 12:04
Puste pola w miejscu TCP/IP w Erze oznaczają, że transfer idzie po apn operatora.W Plusie, nie słyszałem nic na ten temat jeśli chodzi o Erę.

A mi się wydaję, że FB jednak śmiga po BIS w Erze.Nie śmiga po BISie tylko po APNie operatora. Mając ustawioną domyślną przeglądarkę na przeglądarkę WAP (bo innej nie licząc WiFi w Erze nie ma) nie musisz wypełniać pól TCP jeśli aplikacja działa przez przeglądarkę WAP operatora.
To dlaczego GoogleSync nawet nie beka bez wpisania tam danych??? Ponieważ ta aplikacja nie działa przez przeglądarkę WAP tylko przez internet.

wlochaty
17-12-09, 13:19
W Plusie, nie słyszałem nic na ten temat jeśli chodzi o Erę.

Mnie internet chodził bez wpisanego tcp/ip przez przeglądarkę. Ale możesz mieć rację, że się pomyliłem (nie jestem w stanie potwierdzić, ani zaprzeczyć na 100%). ALe jeśli era ma BIS (zwykły) a fb idzie po BIS-B to jakim cudem kolega miałby fb za darmo (mimio pustego tcp/ip)?

Dla potwierdzenia i sprawdzenia polecam zalogowanie się do i-boa. Wówczas dowiesz się na 100% czy działa po APN operatora, czy może bo BISie (co moim zdaniem jest nie możliwe - chyba, że masz BC, ale wówczas trzeba chyba wpisać w polach apn erainternet, albo internet).

marbb
17-12-09, 13:31
jeśli era ma BIS (zwykły) a fb idzie po BIS-B to jakim cudem kolega miałby fb za darmo (mimio pustego tcp/ip)?Ponieważ przy zwykłym BISie korzystamy z przeglądarki WAP (nie wiem jak nazywa się w Erze, chyba blueconnect), króra do działania nie wymaga wpisów w TCP. Najwyraźniej FB działa również przez nią. Nie jest to oczywiście bezpłatne.
Ale tego:
Mnie internet chodził bez wpisanego tcp/ip przez przeglądarkę.Bez tego:
BIS/BES: BRAKnie kumam. Chyba, że Era od niedawna stosuje "anyapn" jak Plus.

wlochaty
17-12-09, 13:37
nie kumam. Chyba, że Era od niedawna stosuje "anyapn" jak Plus.

Jak pierwszy raz uruchomiłem bolda z kartą ERY to internet przez przeglądarkę zadziałał (Też to było dziwne dla mnie, bo nie miałem żadnego pakietu BC ani nic w tym stylu).

ap5ik
17-12-09, 20:29
Jednak Wlochaty miał rację. Sprawdziłem w i-boa i mimo posiadanego BIS w Erze, Facebook idzie po apn operatora i ściąga dane z pakietu Blueconnect.

marbb
17-12-09, 21:06
mimo posiadanego BIS w Erze, Facebook idzie po apn operatora i ściąga dane z pakietu Blueconnect. Dżyzas, a o czym ja do ciebie piszę ??:
Nie śmiga po BISie tylko po APNie operatora. Mając ustawioną domyślną przeglądarkę na przeglądarkę WAP (bo innej nie licząc WiFi w Erze nie ma) nie musisz wypełniać pól TCP jeśli aplikacja działa przez przeglądarkę WAP operatora.Nie może chodzić po BISie w Erze, bo w BISie Erowym nie ma netu.
ściąga dane z pakietu Blueconnect. A napisałes gdzieś, że masz pakiet blueconnect ?? To by wyjaśniało dlaczego chodzi ci net i FB przy pustym TCP. Bez tej informacji, można było sądzić, że FB działa przez przeglądarkę WAP operatora która mimo, że oczywiście oddzielnie płatna, aktywuje się z BISem..

tupawel
17-12-09, 21:33
Swietnie.
ponawiam pytanie: gdzie mozna znalezc starsze wersje FB tak aby dzialaly w Erze i mozna je bylo sciagnac na maca
dzieki

marbb
17-12-09, 21:37
gdzie mozna znalezc starsze wersje FB tak aby dzialaly w Erze W poście #193.

tupawel
17-12-09, 21:46
widzialem, ale nie dziala. Trudno. poczekam no nawy bis w erze... dzieki

adhd
19-12-09, 12:58
Witam wszystkich,

z BB mam stycznosc dopiero od 2 dni wiec z gory prosze o wyrozumialosc :-)

Przy próbie zalogowania sie do Facebooka dostaje komunikat "could not connect because a data service is not available".
Dodam, że strony WWW otwierają się w przeglądarce bez żadnego problemu (a więc wnoszę, że nie ma problemów z połączeniem z Internetem jako takim), usługę BIS mam aktywną (w Erze).

Za jakąkolwiek pomoc będę bardzo wdzięczny.

pozdrawiam,
ad

BB 9700 Bold
OS 5.0.0.330 (Platform 5.1.0.91)
Facebook 1.7.0.22

fism
19-12-09, 13:28
Najnowszy FB nie działa po BIS Ery, jedynie z BIS-B, oferowanym w Orange i Plusie - musisz znaleźć inną wersję, która działa po APN operatora i na OS 5.0 (trudne)

wlochaty
19-12-09, 13:38
Witam wszystkich,

z BB mam stycznosc dopiero od 2 dni wiec z gory prosze o wyrozumialosc :-)

Fakt posiadania urządzenia przez 2 dni nie kwalifikuje do tworzenia nowego wątku, czytania FAQ i szukajki. Gdybyś w forumowej szukajce wpisał FACEBOOK to znalazłbyś temat.

Proszę o scalenie tematu z tematem o facebooku.

blaszku
19-12-09, 18:15

gdyby ktoś jeszcze potrzebował - link do FB 1.6.0.22 (instalacja przez DM)

Mogę tylko potwierdzić, że działa z BISem w Erze i softem 5.0.

Dzięki za linka.

wlochaty
19-12-09, 19:08
Mogę tylko potwierdzić, że działa z BISem w Erze i softem 5.0.

Dzięki za linka.

Jak grochem o ścianę. W tym wątku kilkanaście razy jest wspomniane o BISie w ERZE.
Ile razy mamy pisać, ale napisze jeszcze raz - FACEBOOK NIE DZIAŁA Z BISEM W ERZE!!! Bo Era ma BIS zwykły (nie rozszerzony).

A jeśli już aplikacja działa to po TCP/IP czyli jeśli nie ma się wykupionego pakietu blueconnect to srogo zapłacimy rachunek. Sprawdź stan konta na i-BOA.

WIEC SKOŃCZCIE WPROWADZAĆ W BŁĄD CZYTELNIKÓW. NOWY FACEBOOK NIE DZIAŁA PO TCP/IP I NIE DZIAŁA Z BIS w ERZE, A STARA APP FACEBOOKA DZIAŁA PO TCP w ERZE (mimo, że ma się wykupiony BIS)!!!!

blaszku
20-12-09, 10:43
Jak grochem o ścianę. W tym wątku kilkanaście razy jest wspomniane o BISie w ERZE.
Ile razy mamy pisać, ale napisze jeszcze raz - FACEBOOK NIE DZIAŁA Z BISEM W ERZE!!! Bo Era ma BIS zwykły (nie rozszerzony).

A jeśli już aplikacja działa to po TCP/IP czyli jeśli nie ma się wykupionego pakietu blueconnect to srogo zapłacimy rachunek. Sprawdź stan konta na i-BOA.

WIEC SKOŃCZCIE WPROWADZAĆ W BŁĄD CZYTELNIKÓW. NOWY FACEBOOK NIE DZIAŁA PO TCP/IP I NIE DZIAŁA Z BIS w ERZE, A STARA APP FACEBOOKA DZIAŁA PO TCP w ERZE (mimo, że ma się wykupiony BIS)!!!!

Człowieku - chcesz pokrzyczeć to idź na pole i się wydrzyj.
Myślę, że trochę kultury powinno obowiązywać.
Nie wiem czy zauważyłeś - ale wszyscy tutaj posługują się terminami: BIS w Erze, BIS w Orange, BIS w Plus. Jeżeli jednak chcesz zabłysnąć wiedzą i inteligencją ponad wszystkich to rób to przynajmniej w dobrej atmosferze.

Wesołych świąt.

shprica
20-12-09, 12:52
moze po prostu dodac do pierwszego postu inforacje, ze facebooknie dziala na bisie z ery. i dodac linki do starszych wercji z postu 193?

wlochaty
20-12-09, 13:09
Człowieku - chcesz pokrzyczeć to idź na pole i się wydrzyj.
Myślę, że trochę kultury powinno obowiązywać.
Nie wiem czy zauważyłeś - ale wszyscy tutaj posługują się terminami: BIS w Erze, BIS w Orange, BIS w Plus. Jeżeli jednak chcesz zabłysnąć wiedzą i inteligencją ponad wszystkich to rób to przynajmniej w dobrej atmosferze.

OK. Z 2giej strony -> czytałeś FAQ pkt 2.7.
Kilka postów niżej też jest napisane że Facebook nie działa po BISie w Erze. Nie wymądrzam się. Tylko nie lubie [mówienia] o nieistniejących rzeczach, jak to nie jest prawdą. Wszyscy na tym forum wiedzą że BIS w Erze jest ograniczony. Póki co się to jeszcze nie zmieniło. Gdyby było inaczej wszyscy Erowcy dudniliby o tym na forum i mieli twarz ułożoną w takiej postaci :-D.

A skoro jesteś taki mądry i twierdzisz, że jest rozszerzony i działają w nim aplikacje takie jak FB to są 2 odpowiedzi:

masz BIS-B w erze
albo nie umiesz czytać to co zostało już zapisane.

moze po prostu dodac do pierwszego postu inforacje, ze facebooknie dziala na bisie z ery. i dodac linki do starszych wercji z postu 193?

Widzisz, że niewiadomo ile razy by nie wspomnieć, że Era ma zwykłego BISa to zawsze się ktoś znajdzie, który będzie wiedział lepiej.

seniu
10-01-10, 17:29
Witam
Ja bez problemu do 5.0 przez DM, ale za to zniknął mi Facebook i najgorsze ze nie moge go zainstalować bo wyskakuje komunikat:
Przy próbie pobrania FB w wersji 1.6 wyskakuje komunikat ze mój bold nie obsługuje, a przy wersji 1.7 "Aplikacja wymaga następującego modułu, który nie jest zainstalowany: net_rim_bbapi_contactlinking
Pomocy.

marbb
10-01-10, 17:44
Poczytaj odpowiedni wątek (ten, do którego przeniosłem twój post), a być może sam znajdziesz rozwiązanie problemu. Stosuj zasady ortografii i interpunkcji, bo ciężko się doczytać o co ci chodzi.

Kruszynka
20-01-10, 23:06
Witam,

Chciałam sobie zainstalować Facebooka dopiero po pewnym czasie zobaczyłam że najnowsza wersja nie działa bez BISa. Ściągnęlam więc starszą wersję 1.6.0.22
Po czym znowu jest ten sam błąd -> "could not connect because a data service is not available" ;(
Mam wgrane service booki. Czy ktoś wie co może być nie tak, albo ma instalkę do wersji 1.5 ?

bombel
24-02-10, 13:41
Facebook dla blackberry dziala po BIS

wlochaty
25-02-10, 00:16
Facebook dla blackberry dziala po BIS

Zależy po jakim bisie? Bo po Erowym to na pewno nie działa. Po bisie idzie tylko w Orange i Plusie.

bombel
25-02-10, 16:08
Mhm. Ja mam w Plusie i dziala, nie wiem jak z ERA. Bez BIS pozostaje Facebook z przegladarki. Czys

fism
25-02-10, 16:09
Ale nie jest do końca prawdą to co piszesz i szkoda wprowadzać wszystkich w błąd.

Jest tak:

1) Najnowszy FB działa tylko po BIS-B (Orange i Plus)
2) Starsze wersje działają na normalnym TCP - przy pobieraniu aplikacji z mobilnej strony BB jest to nawet na dole napisane, że starsze wersje są przeznaczone dla osób bez usługi przeglądania.

zmoka
25-02-10, 20:33
Mam BIS w Erze i tak jak to napisał włochaty czy fism Facbook działa ale po TCP/IP i to w wersji starszej, NIE DZIAŁA 1.7. Jeśli ktoś poszukuje wersji działającej w Erze to mogę przesłać FB 1.6.0.22 na maila. W razie pytań piszcie PW.

efjot
25-02-10, 21:15
Dzisiaj próbowałem zainstalować sobie tego FB, którego mi wysłałeś, ale niestety w DM pojawia mi się poniższy komunikat:

2035

dzwoniłem dzisiaj do biura obsługi era i powiedzieli mi, że nie wiedzą jak to zrobić - wspomnieli tylko coś o Javie, że niby jakoś na niej ma działać...

mam BB 8520 BIS era 4.6.1.305

zmoka
25-02-10, 21:18
Niestety nie widać załącznika (nie zobaczymy go jeśli jest u Ciebie na PC) więc jeśli możesz napisz jaki komunikat dostajesz a na pewno coś poradzimy.

efjot
25-02-10, 21:21
"ta aplikacja nie jest zgodna z Twoim urządzeniem i nie może zostać do niego załadowana"

zmoka
25-02-10, 21:46
Ha i teraz pytanie do bardziej zaawansowanych BB'owców czy w/w info nie jest związane z faktem iż FB którą instalował efjot na BB 8520 ja ściągłem na 9000 Bold a nie pamiętam jak ją ściągałem czy była dedykowana stricte do tego modelu. Bo jeśli to możliwe, to mamy rozwiązanie.

efjot masz na mailu jeszcze jedną wersję :-)

efjot
25-02-10, 21:54
dzięki za maila:)
niestety pojawia się ten sam błąd.

zmoka
25-02-10, 22:03
efjot spróbuj może jeszcze przeinstalować OS na nowszy 4.6.1.320 ( no chyba że głębsza woda i od razu beta 5.0 ) tu masz linki : [Only registered and activated users can see links] i [Only registered and activated users can see links] instrukcję wgrywania znajdziesz w FAQ.
Jeśli nic nie da to jutro dalej walczymy, ja jutro prawdopodobnie będę miał 8520 więc postaram się sam potestować.

efjot
25-02-10, 22:13
dzisiaj już nie zdążę się z tym bawić, jutro spróbuję. ewentualnie jakbyś już miał ten model w ręku i coś uda się ustalić to poproszę o info.

pentel
02-03-10, 15:05
Witam, przekopałem troche forum - nie znalazłem odp. Pobrałem aplikacje FB na swojego 8520 c z osem 4,6,1305. Po wpisaniu id i hasła wyskakuje błąd nie można połączyć ponieważ usługa przesyłu danych nie ejst dostępna spróboj póxniej jeżeli problem bedzie sie powtarzał skontaktuj sie z usługodawca. Ta sama histroia występuje przy skonfig APN i bez. Korzystam z orange na karte bez bis. Podobny problem mam przy logowaniu do serwisu fb przez strone int. raz wejdzie raz nie. W ogóle nie moge sie zalogować na pekao24 mbank ale to napisałem tutaj [Only registered and activated users can see links] mam nadzieje że ktoś wreszcie na to odp.
pozdrawiam h2o

fism
02-03-10, 15:08
nie znalazłem odp. Pobrałem aplikacje FB na swojego 8520 c z osem 4,6,1305. Po wpisaniu id i hasła wyskakuje błąd nie można połączyć ponieważ usługa przesyłu danych nie ejst dostępna spróboj póxniej jeżeli problem bedzie sie powtarzał skontaktuj sie z usługodawca. Ta sama histroia występuje przy skonfig APN i bez. Korzystam z orange na karte bez bis.
A przeczytałeś w ogóle ten temat? Przecież on jest głównie o tym, że FACEBOOK W WERSJI 1.7 DLA BLACKBERRY NIE DZIAŁA BEZ BIS/BES!

shprica
02-03-10, 15:12
faceboka 1.6.22 mozna tez sciagnac ze strony blackberry, mamy tam odnosnik do starszej wersji, ktora dziala bez bisa. oczywiscie wszystko pobieramy przez przegladarke z poziomu telefonu. sama aplikacja dziala mi jak chce, zwykle nie chce i jej nie uzywam, instngo calkowicie juz odmawia posluszenstwa, opera rowniez. jedyne, co chodzi to przegladarka blackberry :)

Pati007
03-03-10, 09:12
A ja mam pytanie z troche innej beczki... Skąd pobrać OTA Facebooka 1.6? Instalacja przez DM nie wchodzi w grę, bo dostęp do kompa będę miała dopiero za ponad tydzień,a na firmowym notebooku nie mam praw admina :/ na stronie bb mogę pobrać wersję 1.7 (nie działającą z BISem Ery),a jak próbuję pobierać 1.6 (do której jest tam odnosnik) wyskakuje komunikat, że moje urządzenie nie spełnia wymogów systemowych. Ot taki paradoks :/ Mając "okrojony" BIS w Erze mogę pobrać wersję działającą tylko po BIS,a nie moge pobrać tej co działa też bez BISa.

eh... już coraz bliżej jestem do zdrady Ery na rzecz Plusa :/

marbb
03-03-10, 12:04
Mając "okrojony" BIS w Erze mogę pobrać wersję działającą tylko po BIS,a nie moge pobrać tej co działa też bez BISa. Może spróbuj włożyć inną kartę SIM (bez BISa) i wtedy pobrać FB.

fism
03-03-10, 13:41
A identyfikację przeglądarki masz ustawioną na?

ap5ik
03-03-10, 14:17
To nie jest spraw identyfikacji przeglądarki. Ja próbowałem zarówno BlackBerry, Firefox i IE i tak nie pozwala mi ściągnąć. Wydaje mi się, że to dlatego, że mamy BIS w Erze, ale nie mam możliwości sprawdzenia tego u innych opków.

miloszz
03-03-10, 16:13
A ja mam pytanie z troche innej beczki... Skąd pobrać OTA Facebooka 1.6? Instalacja przez DM nie wchodzi w grę, bo dostęp do kompa będę miała dopiero za ponad tydzień,a na firmowym notebooku nie mam praw admina :/ na stronie bb mogę pobrać wersję 1.7 (nie działającą z BISem Ery),a jak próbuję pobierać 1.6 (do której jest tam odnosnik) wyskakuje komunikat, że moje urządzenie nie spełnia wymogów systemowych. Ot taki paradoks :/ Mając "okrojony" BIS w Erze mogę pobrać wersję działającą tylko po BIS,a nie moge pobrać tej co działa też bez BISa.

eh... już coraz bliżej jestem do zdrady Ery na rzecz Plusa :/

Mogę Ci wystawić na moim serwerze jeżeli nic nie wymyślisz lepszego ;) Tylko musiałbym dorwać odpowiedni pliki, ale to chyba da się zrobić...

[Only registered and activated users can see links] - mam nadzieję, że zadziała.

Pati007
04-03-10, 09:13
Przez przeglądarkę w bb nie działa :( a podaj może pełen adres do pliku?

miloszz
04-03-10, 09:15
Przez przeglądarkę w bb nie działa :( a podaj może pełen adres do pliku?

Pati007
04-03-10, 09:40
Dzięki! :)

---------- Post added at 09:40 ---------- Previous post was at 09:26 ----------

Heh... Zainstalowałam FB 1.6, urządzenie sie zresetowało, FB nigdzie nie było tylko ikonka aktualizacji, która po kliknięciu pokazała, że muszę zaktualizować FB ;) No i FB się zaktualizował... do wersji 1.7.0.22 :/ No ręce mi już opadają ;) Chyba dam sobie spokój do czasu aż będę miała dostęp do swojego kompa i zainstaluję tę nieszczęsną wersję 1.6 przez DM

efjot
04-03-10, 21:26

pozwoliłem sobie również skorzystać z tego linku, plik się ściągnął i zainstalował, pojawiła się ikona aplikacji, odpaliłem...i znowu to samo czyli "Could not connect becouse a data service is not available".
Czy ktoś wie co jeszcze można zrobić? zmienić ustawienia TCP/IP?

już sam nie wiem o co chodzi - naprawdę zaczynam żałować, że wykupiłem tę usługę w Erze;/

Marcin
07-03-10, 20:53
Dla tych, którzy: mają soft 5.0 i nie mają BISa lub mają go w Erze -działająca wersja FB. Ładowanie przez Desktop Managera. Ostatnia wersja, która działa do APNie - Facebook 1.6.0.22

wlochaty
07-03-10, 22:26
Dla tych, którzy: mają soft 5.0 i nie mają BISa lub mają go w Erze -działająca wersja FB. Ładowanie przez Desktop Managera. Ostatnia wersja, która działa do APNie - Facebook 1.6.0.22

Aleś Amerykę odkrył. Poczytaj niżej(lub wyżej) pod tym co napisałeś. Ta wersja woła o upgrade przy uruchomieniu. Po za tym ze strony mobilnej bb też ściągniesz tą wersję jeśli nie masz BIS (lub masz BIS w Erze).

Marcin
07-03-10, 22:37
Włochaty: Zainstalowałem. O nic nie woła. Działa na moim telefonie. Może u innych też zadziała?
Wersja ze strony BB w ogóle nie pokazywała mi się w aplikacjach, była tylko notyfikacja o konieczności upgrade.
Może więc jednak odkryłem Amerykę? ;)

redneck
27-03-10, 15:48
wszystko fajnie zrobilem z moim bb8520 jak napisaliscie ale dalej pojawia sie ten komunikat przy włączaniu fb mobile o usługodawcy...
jak zmienic ustawienia apn

marbb
27-03-10, 16:27
jak zmienic ustawienia apn Faq 2.9 ???

redneck
27-03-10, 18:43
zmienilem ustawienia apn i wszytsko jak napisaliscie w postach a dalej nie dziala fb podajac ten sam blad co robic?

zmoka
27-03-10, 23:43
zmienilem ustawienia apn i wszytsko jak napisaliscie w postach a dalej nie dziala fb podajac ten sam blad co robic?
lakoniczne pytania
- która wersja FB
- jaki OS
- BIS lub BES ... u którego operatora

????

redneck
28-03-10, 10:06
wersja fb 1.5.0.24
os na telefonie 4.6
bes - orange

marbb
28-03-10, 12:03
wersja fb 1.5.0.24To wiele wyjaśnia. Zainstaluj 1.7 z mobile.blackberry.com.

bes - orange I ustawienia APN nie są ci potrzebne, kiedy korzystasz z BESa.
Jeśli aktualizacja nie przyniesie pożądanego rezultatu, skontaktuj się ze swoim adminem BES, pewnie masz ITPolicy.